Savaşın galibi kim olacak: Galatasaray mı Diagne mi?

Savaşın galibi kim olacak: Galatasaray mı Diagne mi?
Galatasaray ile Diagne arasındaki gerilim devam ediyor. Sezon içinde başlayan ayrılık sinyallerinin ardından transfer döneminin gelmesiyle birlikte iki taraf adeta düello oynuyor.

Yaz transfer döneminde sattığı kadar oyuncu alabilecek olan Galatasaray'da paraya çevrilecek ve gönderilmek istenen oyuncuların başında gelen Mbaye Diagne sorun makinesi çıktı. Senegalli kalmak, yönetim ise satmak için her şeyi yapıyor. Kasımpaşa'dan gelip tarihe geçecek bir performansla sezonu tamamlayan Afrikalı oyuncunun sosyal medyada yaptığı her hareket de ayrı olay. Son olarak "Hakkımda çok konuşuyorsunuz" açıklamasında bulunan Diagne, sarı kırmızılı taraftarların küfürlerine maruz kalınca paylaşımını kaldırdı.

Galatasaray'ın Diagne ile olan sorunları bir türlü bitmek bilmiyor. Terim'in kadroda istemediği Senegalli forvet yapılacak transferlere de taş koyuyor. Vedat Muriqi için Rizespor ile protokol imzaladığı öne sürülen Cimbom'un Kosovalı oyuncuyu Fenerbahçe'ye kaptırması da gündemde. Yönetim ve teknik heyet ile de karşı karşıya gelen golcü futbolcu taraftarın da hedefinde.

Uyum sağla-ya-madı!
Geldiği günden bu yana her ne kadar gol atsa da hem saha içi davranışları hem de oyun sistemine uymayan yapısı ile gelecek sezon içerisinde düşünülmeyen Diagne'nin satışı için karar çıkmıştı. Galatasaray yönetimi Diagne’yi satarak transfer kaynağı oluşturmak için girişimlere başlamıştı. Hedef Arabistan’da 15 milyon avroya alıcı bulan Diagne’yi satıp, transfere kaynak oluşturmaktı. Zira Galatasaray Mali Fair Play gereği satmadan bonservis parası ödeyemiyor.

Mecbur gidecek
Bu sebeple de transfer döneminin başından beri Diagne’nin satışı ana hedef olmuştu. Galatasaray yönetimi bu hafta içinde Diagne’nin satışını resmîleştirmeyi hedeflerken, Senegalli golcü dün Instagram hesabından yaptığı açıklamayla âdeta intikam aldı. Taraflarla sosyal medyadan inatlaşmaya başlayan Diagne, “Galatasaray’la 4 yıl daha kontratım var. Gitmek istersem kendim karar veririm. Benim hakkımda çok konuşuyorsunuz, en azından artık beni aramazsınız. Arabistan’a gitmiyorum. Anladınız mı?” ifadelerini kullandı. Diagne mesajı yüzünden yine küfür yağmuruna tutulunca da bu mesajı kaldırdı. Sarı-kırmızılı yönetimden gelen bilgiler ise Diagne’nin kesin olarak satılacağı yönünde. Soğuk savaşın galibinin kim olacağı merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.