Shelbourne FC futbol takımı ne zaman kuruldu, oyuncuları kim, kaçıncı sırada?

Shelbourne FC futbol takımı ne zaman kuruldu, oyuncuları kim, kaçıncı sırada?
Acun Ilıcalı tarafından satın alınan İrlanda takımı Shelbourne FC pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı.

Fatma Müge Yücetürk - Acun Ilıcalı tarafından satın alınan İrlanda takımı Shelbourne FC pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Shelborune FC takımı İrlanda Ligi’nde ne durumda, ligi kaçıncı sırada bitirdi? Shelbourne FC kaç yılında kuruldu, hangi futbolcular bu takımda top koşturuyor? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…


Shelbourne FC ne zaman kuruldu?

İrlanda 1. futbol liginde yer alan Shelbourne FC, ülkenin en köklü kulüpleri arasında yer almaktadır. 1895'te kurulan takım bu günlere kadar gelmiştir ve birçok kupayı da müzesine götürmüştür. Maçlarını 3.600 kişilik kapasitesi bulunan Tolka Park'ta oynamaktadır. Kırmızı beyazlı ekip geride kalan sezonu 5'inci tamamlamıştır. Shels, Kırmızılar, Aul Kırmızıları ve Gerçek Kırmızılar gibi takma isimleri bulunmaktadır.

Başarıları

  • 13 İrlanda ligi şampiyonluğu
  • 7 İrlanda Kupası şampiyonluğu
  • 1 İrlanda Lig Kupası şampiyonluğu

Shelbourne FC kadrosu

Acun Ilıcalı'nın çoğunluk hissesini aldığı Shelbourne FC, küçük bütçeli bir takım olarak dikkat çekiyor. Diğer yandan oyuncuların piyasa değerleri de bu yönde ilerliyor. Takımın en değerli ismi Matty Smith 150 bin euro değerinde. Onu 100 bin euro ile Tyreke Wilson, Sean Boyd, Shane Farrell ve Jack Moylan takip ediyor. Takım kaptanı ise 75 bin eurp değerindeki Luke Byrne. Bu sezon en çok gol atan isim ise 6 kez rakip fileleri sarsan Moylan oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.