Silivrispor'un sahibi Silivri halkı

Silivrispor'un sahibi Silivri halkı
Geçen sezon talihsiz bir şekilde 3. Lig'e düşen Silivrispor'da Başkan Akgün Duru'nun konuğu olduk. Bir kez daha bu ligde mücadele etmenin tecrübesi ile hareket edeceklerini vurgulayan Duru; “Kulüpteki huzursuzluğu ortadan kaldırdık. Burası şahısların değil 200 bin nüfusa sahip olan Silivri'nin kulübü. Her şeye açığız. Yeterki haksızlık ve hakaret etmeyin” dedi.

Kırmızı mavili camia yeni bir yapılanma ile yol haritasını belirledi. Başkan Duru, yeni sezondaki kadro yapısından mali bütçeye, transferden geçen sezondan alınan derslere dair sorularımızı yanıtladı, önemli açıklamalarda bulundu. Umut dolu bir sezonun kendilerini beklediğini anlatan Duru, “Türk futbolunun efsanelerinden Beşiktaş'ın eski oyuncusu Kadir Akbulut ile anlaştık ve uzun vadeli planlar yaptık. Gençlerimiz ve yeni transferlerle birleştireceğimiz önemli bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah bu yıl daha başarılı ve sportif anlamda kazanımı olan, daha huzurlu bir sezon geçireceğiz” dedi.

Gelişinizden bu yana neler yaşandı?
Göreve geliş amacımız örnek bir spor kulübü oluşumaktı. Bu başlık altında sadece bir üst lige çıkması veya düşmesi değildi. Bunu kısıtlayamayız. Bir alt lige düşmeyi düşüünmedik, hatalarımız da olmuştur. Dış etkenlerden dolayı zarar gördük. Hakem hataları yaşadık. Bunlara sığınacak değiliz. Ve sonunda düştük. Gençlerimiz grubunda şampiyon oldu. İstanbul finallerini geçip Türkiye finallerinde penaltılarla elendi.

Sadece futbol odaklı ilerlemediniz bu süreçte...
Kulüp oluşturmayı ve inşa etmeyi sadece futbolla sınırlandıramayız. Takımımız voleybol 2. Lig'de müsabakalara katıldı. Bulunduğu ligi ikincilikle tamamladı. Bunun dışında basketbol branşı aktifleştirildi. İstanbul'da final four oynama şansı yakaladı. Önemli bir başarı elde etti. Boks şubemizi açtık. Güreş dalını etkili hale getirdik. Briç şubemiz çeşitli müsabakalarda boy gösterdi. Sadece fubtol kulübü değil, spor kulübüyüz. Türkiye'de lokomotif futbol olduğu ve alınan sonuçlar üzerinden değerlendirilmeler yapıldığı için durum bu halde. Kuklüplerin malşi yağpıları durumu var. bunlar çok önemli.

akgün duru silivrispor

Kulübe işletmeler kazandırdık
Gelir ve gideriniz ne durumda?

Maçlarını stadında oynayanamayn bir takımdık. 700 bin lira yatırım yaptık. Belediye büyük destek verdi. Sadece oynamak adına. Borçlarımız vardı eski döneme ait. 1 milyon 200 bin lira ve 240 bin lira faiz ödendi. Sadece düşme ile hatırlandığımız için bunları tekrar tekrar konuşuyorum. Onun dışında lojmanımız var. İhsan Atun döneminde yapıldı. Kendisine teşekkür etmemiz gerekiyor. O lojmanı iyileştirip yatırımlar yaptık. Kulübe gelir kaydedici başka işletmeler kazandırdık. Kurumsallaşma adına ciddi adımlar bunlar. Bütçesi, borcu ve yapısı ödenebilir ve kendini döndürebilir bir hal almaya doğru gidiyor. VIP tribümü yaptırdık. 90 kişilik oradan da bir miktar gelir elde ettik. Bu yılda devamını geleceğini düşünüyorum.Belediyemiz destekli bağışlar var. Otogar ve otoparklardan girdi oluyor. Üye aidatları söz konusu. 800 civarı üyemiz var. Yönetim kurulu bağışları ile birlikte federasyon ve Süper Toto'dan gelen paralarla kulübü döndürüyoruz. Store açıldı. Karavan alıp storea çevirdik. Taraftardan fazla gelirimiz yok. Başlıca kalemler bunlar. Bütçemizi 5 milyon lira civarı şeklinde hedefliyoruz. Ona göre de gider dengeleyeceğiz. Bayburtlu İnşaat iki yıldır ana sponosrumuz. Önemli katkılar yapıyor. Eyüp Bayburtlu da yönetici ve ikinci başkaı bu sene. Spor Toto var. Altypıya da Çolakoğlu sponsor olmuştu. Teşekkür ederiz. Kendisi de bu yıl yönetimde görev aldı Nuri Çolakoğlu...

Kulübün borçları hangi seviyede?
Futbol kulübünde yakalayabileceğimiz en iyi başarıyı yakalamak istiyoruz. Mali yapı ve kulüpleşme adına makisumumu ortaya koymak. Şampiyon olamadık ama büyük bir borç yükünü kaldırdık ortadan. Taksitlendirilmiş borçları ödemeye devam ediyoruz. Günü gelmiş borçlarımızı ödüyoruz. Zorlanıyoruz, zorlanmaya da devam edeceğiz. Gücümüzün yettiğince iyi niyetle tamamlamaya çalışıyoruz. Kulübün şu an geçmiş döneme dair 1 milyon civarı borcu var. Spor Toto Teşkilatı ve federasyondan genel kuruldan önce gelmesi gereken miktarlar gelmedi. Geldiğinde 500 bin lira kalması muhtemel. Kesinlikle mazaret olarak algılanmasını istemem ama söylenmesi gerekiyor. Eski yönetimi suçlamıyorum, oraya dönmek istemiyorum. Onlar harcamalarını yaptılar biz de verdik. Diğer branşlarla çalışmalar devam edecek.

 

Başarıyı yakalamak istiyoruz
En temel hedeflerinin kısa vadede başarıya ulaşmak olduğunu da kaydeden Duru şöyle konuştu; “Futbol kulübünde yakalayabileceğimiz en iyi başarıyı yakalamak istiyoruz. Mali yapı ve kulüpleşme adına makisumumu ortaya koymak. Şampiyon olamadık ama büyük bir borç yükünü kaldırdık ortadan. Taksitlendirilmiş borçları ödemeye devam ediyoruz. Günü gelmiş borçlarımızı ödüyoruz. Zorlanıyoruz, zorlanmaya da devam edeceğiz.”


Silivrispor ilkleri yaşayacak
İdari ve teknik anlamda yeni sezonda neler bekliyor takımı?
Daha önce kulübümüzde görev yapan Türk futbolunun efsanelerinden Beşiktaş'ın eski oyuncusu Kadir Akbulut ile anlaştık ve uzun vadeli planlar yaptık. Gençlerimiz ve yeni transferlerle birleştireceğimiz önemli bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah bu yıl daha başarılı ve sportif anlamda kazanımı olan, daha huzurlu bir sezon geçireceğiz. Sportif direktörlüğe yine daha önce burada çalışan Mesut Tonta'yı getirdik. İdari menajerimiz Özgür Ergün devam etmekte. Yönetim olarak işin teknik kısmını bu teknik kadroya emanet ettik. İşin idari kısmındayız. Onlara güveniyoruz. İç transfer çalışmalarımız başladı. Yunus ile anlaştık. Teknik ekibin görüştüğü ve konuştuğu çok önemli sporcular var. Bunlarla ilgili olarak da yakın zamanda sonuç almaya başlarız. Önümüzdeki pazartesi günü başlarılı olan U19 takımımızın 15 sporcusu ve bunların rakibi olan, daha önce izlenen 15 yeni genç sporcuyla birlikte 30 kişilik genç bir kadro tesislerimizde 15 gün kampa girecek. Hocalarımız tarafından çalıştırılacak. Ve sonunda teknik heyet tarafından değerlendirilecek. İsteğimiz şansları vermek ve sonrasında onlara bırakmak. Daha önce kulüpte yaşanmadı. Bir ilk olacak.


akgün duru burak zihni

Kadroda nasıl değişiklikler olacak?
Kadir hoca burada çok çalıştı, ligi çok iyi biliyor. Futbol direktörü ve idari menajerimizin de izlediği oyuncular var. Bunlar bizim için önemli avantajlar. En doğru oyuncuyu en doğru bütçeyle kulübe kazanmdırmak için 10 saat mesai harcıyorlar günde. Onlara güveniyorum. Geçen yıldan bizde kalan ve anlaşması devam eden genç oyuncularımız var. Bir iki tane iç transfer ilave edebiliriz. Alt yapıdan da kazandırmak istiyoruz. Kadromuz yüzde 70-80 yenilenecek. Hemen hemen her bölgeye transfer yapılacak.


Diğer takımları da izliyoruz
Silivri'deki kulüplerden faydalanıyor musunuz?
Hocalarımız onları izliyor, maçlarına gidiyor. Buranın dışından da izlediği futbolcular var. A takımdan önce geliyorlar. Seçilenler olacak ve takıma dahil edilecekler. Bunun için süreç gerek. En az 5 sene iyi çalışılması lazım. Bu arada tabi bizim altyapımız değil mahallerimizin ve köylerimizden gençlerimizin de işlenip yukarı çıkarılması gerekiyor. Geçen sezon aldığımız gençler önemli işler başardılar ve A takıma yol alıyorlar. Teknik kadronun raporuna göre şekilleniyor her şey. Ayrıca tüm amatör kulüplerin bir araya gelmesi konusunda konuşmak, dertleri dinlemek, bilgileri paylaşmak çok iyi olur. Yapılmaması için bir neden yok. Kadroları, yöneticileri ve teknik kadroları ile stadımızda. Balo şeklinde düzenlenebilir.

 

Bizi denetleyin
Gazetemiz aracılığıyla taraftlara seslenen Duru şu ifadeleri kullandı; “Önceliğimiz bu yıl huzur olsun. Tartışma ve kavga yaşanmasın. Sükunet içinde gitsin her şey. Herkes gönlünden geldiğince destek olsun. Bu kulüp aile şirketimzi değil. 200 binlik Silivri'nin kulübü lütfen destek olun. Önerilerinizi ve düşüncelerinizi getirin. Bizleri denetleyin. Yanlışları söyleyin. Her şeye açığız. Hakaret ve haksızlık etmeyin.”


Sezon öncesi takviminiz nasıl? Hedefiniz var mı?
Silivride çalışmalar başlayacak. 10 günlük Bolu kampı var. Tekrar boluya dönülecek. Sonra da lig start alıyor. Yeni sezon herkese hayırlısı olsun. Hedef koymak isyemiyorum. Beklenti oluşuyor. O yüzden en iyisini yağpacağız diyorum.


Herkes hatalardan ders alır
Geçen sezonki hatalarınız konusunda ne söylemek istersiniz?

Herkes hatalardan ders alıyor. Hatalara mazaret aramaktan ziyade ders almak zorundayız. Herkesin hatası vardı. En azından huzursuzluk ortamı vardı. O dağıldı. Geçen sene tanımadığımız bir ligdi. Kariyerli oyuncuları transfer ettik ancak çeşitli sebeplerden kaybettik. Dünde kaldı. Yarına bakıyoruz artık. Hocalarımız ve teknik kadromuzun tecrübeli olduğu bir ligdeyiz. Bizi başarıya uşaltırabilecek bir kadroyu oluşturmak amacındayız. Bize katkıları olursa seviniriz.

RÖPORTAJ: BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.