Simy Simeon Tochukwu Nwankwo kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Oynadığı takımlar

Simy Simeon Tochukwu Nwankwo kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Oynadığı takımlar
Gelecek sezonun transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da gündeme bomba gibi bir isim daha düştü. Bordo mavililer İtalya'nın Crotone takımında bu sezon performansıyla herkesi kendisine hayran bırakan Simy için girişimlere başladı. Peki, Simeon Tochukwu Nwankwo Simy kimdir? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Abdullah Avcı'nın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor yeni isimleri gündeme almaya ve görüşmelerini yapmaya devam ediyor. Bordo mavililer bu sezon Serie A'da attığı 19 golle adından söz ettiren Nijeryalı golcü Simeon Tochukwu Nwankwo Simy ile temasa geçti. Başarılı oyuncu da gelecek sezon takımda kalmak istemiyor. Son dönemki performansıyla adının yazılması taraftarları da heyecanlandıran deneyimli futbolcu hakkındaki bilgiler de merak konusu. Peki, Simeon Tochukwu Nwankwo Simy kimdir? Detaylar haberimizde yer alıyor.


Simy kimdir?

Tam adı Simeon Tochukwu Nwankwo olan Simy, 7 Mayıs 1992 tarihinde Nijerya'nın başkenti Lagos'ta doğmuştur. 28 yaşındadır. Futbola Nijerya takımlarından Guo FC'de başlayıp Portekiz temsilcilerinden Portimonense SC tarafından keşfedilmiştir. Gil Vicente ve Portimonense formaları da giydikten sonra 850 bin euro karşılığında Crotone'ye transfer oldu. 1.98 cm boyunda olup hava toplarında oldukça etkilidir. Kariyerinde çıktığı 325 karşılaşmada 115 gol atıp 19 da asist yapan Sami, ülkesinin milli takım formasını ise 4 kez terletti. Gol atma başarısı gösteremedi. Serie B ve Portekiz 2. Ligi'nde gol krallıkları yaşadı. Buı sezon kulübü ile 34 mücadelede 19 gol atıp 2 de asist yaptı. Piyasa değeri ise 4 milyon euro.

simy trabzonspor
 

Hocası ayrılığı açıkladı

Serse Cosmi, Parma'ya karşı deplasmanda alınan 4-3'lük galibiyetin ardından oyuncusu hakkında açıklamalarda bulundu. Cosmi, Sky Sport Italia'ya "Önyargılı olabilirim, ancak çok az takımın Crotone kadar kaleye şut atabilen çok forveti var. Bu sezonun en olumlu yanı, kemerinin altında 19 Serie A golü bulunan Nwankwo Simy'nin gelişmesidir. Serie B'de kalmayacak, çünkü farklı bir seviyeyi hak ediyor ve hatta yurtdışına bile gidebilir. İstatistiklerine bakmadan sahip olduğu tam potansiyeli anlamak kolay değil. Geçen sezon Serie B'de 20, Serie A'da 19 sayı attı. Bu çok büyük bir miktar. Kalitesi var ve kalenin önünde çok sakin. Bir ceza almak için adım attığında, sadece bunun olacağını biliyorsunuz. Crotone'dan ayrılacak çünkü bundan daha iyi bir durumu hak ediyor. ifadelerini kullandı.

simy trabzonspor



Ronaldo, Lukaku ve Muriel ile yarışıyor

Fotomaç'tan Yunus Emre Sel'in haberine göre Sörloth'un ayrılmasıyla golcü eksikliği çeken Trabzonspor, önümüzdeki sezonun takımını kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Sabah Gazetesi Trabzonspor muhabiri Yunus Emre Sel'in aktardığı bilgiye göre Trabzonspor, Serie A ekiplerinden Crotone forması giyen Nijeryalı Simy ile görüşmelere başladı. Simy, İtalya Serie A gol krallığında üst sıralarda yer alıyor. Trabzonspor'dan golcü atağı! Bordo mavililer bu sezon başında kadroya kattığı hücum oyuncularından Djaniny hariç katkı alamadı. Yeni sezon için forvet transferi yapmak isteyen Trabzonspor, Seria A ekiplerinden Crotone forması giyen Simy ile görüşmelere başladı. Nijerya'da kariyerine başlayan Simy'nin bu sezon 19 golü var! Simeon Tochukwu Nwankwo, gelecek sezon Trabzonspor forması giyebilir. Nijerya'nın Lagos şehrinde dünyaya gelen Simy, Portekiz ekiplerinden Portimonense'de futbola başladı. Gil Vicente forması da giyen Simy, daha sonra İtalya ekiplerinden Crotone'ye transfer oldu. Burada sergilediği performansla dikkatleri çeken Simy, gol krallığında dördüncü sırada yer alıyor! Trabzonspor'un transferi için görüşmelere başladığı Simy, bu sezon Seria A'da 19 gol attı. 25 gol atan Ronaldo gol krallığında ilk sırada yer alıyor. Romelu Lukaku 21 golle ikinci sırada yer alırken, Muriel ve Simy 19 golle bu oyuncuları takip ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.