Son dakika Trabzonspor transfer haberi! Erik Sviatchenko için açıklama...

Son dakika Trabzonspor transfer haberi! Erik Sviatchenko için açıklama...
Süper Lig'de sezona Beşiktaş yenilgisi ile başlayan Trabzonspor'da transfer harekatı sürüyor. Bordo mavililer daha önce de pek çok kez gündemine gelen Erik Sviatchenko için kulübü FC Midtjylland ile pazarlık masasına oturdu. Danimarkalı futbolcunun menajeri Allan Bak Jensen transfere ilişkin olarak Gazete Damga'ya açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ağaoğlu ve ekibinin yönetime gelmesinden itibaren iki sezonda da verdiği zirve mücadelesinde en eksik bölge olarak görülen stoper mevkisine istenen kalitede futbolcu transferi gerçekleştirilememesi eleştirileri de beraberinde getirmişti. Fırtına'nın bu sezon da aynı sorunları yaşamaması için kollar sıvandı. Gündeme birçok isim gelirken daha önce Muharrem Usta döneminde de olmak üzere pek çok kez adı Karadeniz ekibine yazılan Erik Sviatchenko için de girişimler yapılıyor. Kontratı 2022'de sona ereceği için bonservis ödenmesi gereken Danimarkalı oyuncunun kulübü FC Midtjylland ile görüşmeler devam ediyor. Diğer yandan futbolcunun menajeri Allan Bak Jensen, muhabirimiz Burak Zihni'ye konuştu


"4 talibi var"

Trabzonspor'un listesindeki 28 yaşındaki futbolcu hakkında açıklamada bulunan Jensen; "Erik Türkiye ve İngiltere'den teklifler aldı ve bunun için çok mutlu. 4 takım onu istiyor. Kendisi için gurur verici bir olay. Bu akşam Young Boys'a karşı önemli bir maça çıkacak. Birkaç gün içerisinde daha fazla gelişmeden haberdar edip konuşmak isterim. Henüz Danimarka'dan ayrılacağını söylemek için erken ve bunu ifade etmek doğru olmaz. Çünkü burada da önemli bir kariyeri var ve FC Midtjylland'ın sözleşmeli futbolcusu. Geleceğin ne getireceğini hep birlikte göreceğiz" dedi.

erik sviatchenko


Erik Sviatchenko kimdir?

4 Ekim 1991 tarihinde Danimarka'nın Viborg kentinde dünyaya gelen Erik Sviatchenko, Söndermarken IK, Houlkaer IF, Viborg FF alt yapılarında oynadı. Ardından da FC Midtjylland'a transfer oldu. Burada profesyonelliğe geçiş yaptı. 2015-2016 sezonunun devre arasında 2.5 milyon euroya Glasgow Celtic'e imza attı. Geçen bir sezondan sonra eski kulübüne kiralandı. 2018-2019 sezonunda da 1.14 milyon euro karşılığında geri alındı. Ukrayna vatandaşlığı da bulunan 28 yaşındaki stoper daha önce Danimarka Milli Takımı formasını 5 kez giyip 1 defa rakip fileleri sarstı. Bu sezon çıktığı 2 karşılaşmada 180 dakika sahada kaldı. Kariyerinde 2 Danimarka Ligi, 1 Danimarka Kupası, 3 İskoçya Ligi, 2 İskoçya Ligi Kupası ve 1 İskoçya Kupası bulunuyor. Güncel piyasa değeri ise 2 milyon euro.

erik sviatchenko

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.