Son kurbanı Beşiktaş oldu! Boupendza kimdir? Kaç yaşında ve nereli

Son kurbanı Beşiktaş oldu! Boupendza kimdir? Kaç yaşında ve nereli
Hatayspor formasıyla gösterdiği çıkışla son 13 günde 9 gol atan Boupendza Süper Lig'e damga vurdu. Gabonlu futbolcu dün akşam da Beşiktaş ağlarını iki kez sarsarak gol krallığı yarışında öne geçti. Milyonları hayran bırakan ikinci golü ve attığı taklalarıyla çok konuşulan Afrikalı oyuncunun 24 yaşına kadar ise oynadığı Fransa ve Portekiz'de 1. lig deneyimi bulunmuyor. Peki, Boupendza kimdir? İşte detaylar...

Geçen sezon elde ettiği başarılar sonrasında Süper Lig'deki ilk senesinin nasıl geçeceği merak konusu olan Hatayspor, ortaya koyduğu performansla herkesin takdirini kazanmıştı. Mütevazı bir bütçe ile kurulan takım Trabzonspor ile oynadığı maça kadar evinde yenilmedi. Rakiplerine karşı verdiği mücadelelerde oyunun sonuna kadar ortak olan bordo beyazlılar Alanyaspor ve Galatasaray karşısında farklı mağlup oldu. Bireysel performanslarda ise Boupendza gün geçtikçe daha da fazlasını yapmaya devam ediyor. Antalyspor'a 4 gol attıktan sonra bir açılan pir açılan Gabonlunun son kurbanı da Beşiktaş oldu. Larin'in attığı golden 1 dakika sonra beraberliği getiren 24 yaşındaki futbolcu, siyah beyazlıların stoperleri önünde attığı şık çalım ve golle de adını manşetlere taşıdır. Peki, Boupenza kimdir? Yaşı,oynadığı takımlar ve kariyeri haberimizde yer alıyor.


Boupendza kimdir?

Tam adı Aaron Salem Boupendza'dır. 7 Ağustos 1996 tarihinde ülkesi Gabon'un Moanda şehrinde doğmuştur. 24 yaşındadır. Futbola CF Mounana takımında başlamıştır. Yeteneğini keşfeden ilk kulüp Fransızların önemli temsilcilerinden Bordeaux oldu. Buradan sırasıyla Pau FC, Ajaccio ve Tours FC'ye kiralandı. Son durağı ise Feirense oldu. Kiralanmasının ardından serbest kalan Golcü oyuncu sezon başında Hatayspor ile sözleşme imzaladı. Gösterdiği performansla da her geçen gün daha da konuşuluyor. 1.80 cm boyundadır. Güncel transfer piyasasındaki değeri 450 bin eurodur. Hatayspor'un oynadığı Antalyaspor, Beşiktaş, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Rizespor ve Gençlerbirliği maçlarında attığı 12 golle gol krallığı yarışının da zirvesine oturnuştur.


-Boupendza kimdir

Boupendza kimdir

Boupendza kimdir

Boupendza kimdir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.