Sorloth durdurulamıyor! Rekora koşuyor

Sorloth durdurulamıyor! Rekora koşuyor
Trabzonspor'un 'Kuzeyin Kralı' lakaplı futbolcusu Alexander Sorloth attığı gollerle kulüp tarihinde bir rekoru kırabilir. Şu anda 9 golü bulunan Norveçli eğer 9 kez daha rakip fileleri havalandırırsa Şota Arveladze'nin bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu unvanını eline geçirecek.

Fenerbahçe filelerini sarstıktan sonra dün oynanan BB Erzurumspor maçını da boş geçmeyen Alexander Sorloth her kulvarda bordo mavili formayı başarıyla taşımaya devam ediyor. Taraftarların da sevgilisi haline gelen ve her fırsatta insanların kendisine yaklaşımından övgü ile bahseden genç santrafor, ligde attığı gollerle de rekora gidiyor. Daha önce hem futbolculuk hem de teknik direktörlük yapan kulübün efsane isimlerinden Şota Arveladze'nin bir sezonda attığı 25 gol onu kulüp tarihine adını yazdırmıştı. Bir sezonda en çok gol atan oyuncu unvanını elinde bulunduran Gürcü efsanenin rekorunu geçmeye doğru adım adım giden Norveçlinin önünde sadece 9 gol bulunuyor. Formu ile bu konuda herkesi umutlandıran Sorloth'un, Burak'ın 33 gollük rekorunu geçip geçemeyeceği de merak konusu.

Devleri geride bıraktı
Sezon başında Premier Lig ekibi Crystal Palace'dan Trabzonspor'a transfer olan Sörloth, rüya gibi bir sezon geçiriyor. Norveçli golcü, bu sezon oynadığı futbola taraflı tarafsız her kesimden futbolseverin beğenisini toplarken, Avrupa'nın dev isimlerini de geride bırakmayı başardı. Milliyet'in haberine göre, Norveçli oyuncu bu sezon 19 lig maçında 16 gol attı, 4 asist yaptı. Avrupa'nın 5 büyük liginde forma giyen yıldızlarla kıyas yapıldığında Sörloth, birçok yıldızı geçmeyi başardı. 16 golle; M.City'den Agüero ve Inter'den Lukaku ile aynı sayıda golü olan 23 yaşındaki futbolcu; 14 golü olan Barcelonalı Lionel Messi, PSG'den Mbappe, Arsenal'den Aubameyang ve Liverpoollu Mohamed Salah'ın önünde yer alıyor. Sörloth, Leicester City'den 17 gollü Jamie Vardy, Juventus'un 19 gollü yıldızı Cristiano Ronaldo gibi isimleri de takip ediyor. Devre arasında Dortmund'a geçen Haaland ise Avusturya'da Salzburg'da 14 maçta 16 gol atmıştı. Dortmund'da da 3 maçta 7 golü olan 19 yaşındaki forveti de takipte duruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.