Sparta Prag - Trabzonspor maçı için TRT'ye tepki!

Sparta Prag - Trabzonspor maçı için TRT'ye tepki!
Trabzonspor'un Sparta Prag ile yarın karşılaşacağı mücadeleyi hiçbir kanalın yayınlamaması tepkilere neden oldu. Binlerce bordo mavili taraftar TRT'ye sert mesajlar gönderdi.

Trabzonspor'un yarın akşam UEFA Avrupa Ligi'nde çıkacağı 3. ön eleme turu ilk maçı için herhangi bir Türk kanalının girişim yapmaması tepki ile karşılandı. Avusturya'da geçirdiği kamp döneminde TRT Spor tarafından maçları yayınlanan bordo mavililerin Avrupa mücadelesi ise alıcı bulamadı. Çekya'nın en önemli takımlarından biri olan Sparta Prag ile yarın akşam kozlarını paylaşacak olan Fırtına için taraftarlar harekete geçti. Devlet kanalı olan TRT'nin duruma el koyması gerektiğini belirten binlerce mesaj atıldı.

200 bin dolar!
İddialara göre karşılaşmanın haklarını satın alan Çekya kanalı, Türk medyasına 200 bin dolarlık teklif sundu. Bu fiyatı yüksek bulan Beinsports geri adım attı. TRT'nin kar amacı gütmeyen bir kurum olması gerektiğini belirten taraftarlar kuruma yoğun pres yapıyor. Eğer TRT maçın haklarını almazsa büyük bir oranda zorlu 90 dakika hiçbir yerde yayınlanmayacak.

TRT kafasını kuma gömemez!
Trabzonspor taraftar gruplarından Bordomavi.net tarafından yapılan açıklamada; "Perşembe günü takımımızın deplasmanda oynayacağı S. Prag maçı öncesi yayıncı kuruluşun hala belirsizliğini koruması taraftarlarımızın ve tüm futbolseverlerin canını sıkmaktadır. Çek tarafının istediği yüksek ücret nedeniyle kanalların yayını yapmak istemedikleri söylenmektedir. Esas amacı karlılık olan özel kanalların bu tutumunu anlamakla birlikte, vergilerimizle iş yapan devlet kanalı TRT 'nin tutumunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Kamu hizmeti veren bir kurum olarak, vatandaşa verilemeyen hizmeti vermekle mükellef olan TRT kafasını kuma gömemez! Hiçbir özel kanalın bu yayını maliyetlerinden dolayı yapmaya yanaşmıyor olması, ülkedeki milyonlarca Trabzonspor taraftarının suçu ve sorunu değildir. Devletin, dolayısıyla TRT'nin bu işe henüz el atmamış olması dahi başlı başına bir faciadır." ifadelerini kullanıldı.

bordomavi.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum