Sparta Rotterdam'ın genç oyuncusu Elayis Tavşan devleri peşine taktı!

Sparta Rotterdam'ın genç oyuncusu Elayis Tavşan devleri peşine taktı!
Hollanda'nın Sparta Rotterdam takımında forma giyen Elayis Tavşan şimdiden Avrupa'nın önemli takımlarını peşinden sürüklüypr. Genç futbolcuyu birçok kulüp izliyor.

Türk futbolcuların son dönemde gösterdiği önemli çıkış Avrupa'da da sürüyor. Annesi Türk, babası Surinamlı olan Elayis Tavşan küçük yaştan bu yana giydiği Sparta Rotterdam formasıyla başarılı bir performans çiziyor. Hollanda ile kazandığı şampiyonlukla da adından söz ettiren genç oyuncu, İngiltere ve İspanya takımları tarafından izleniyor.

İki yıl mukavelesi var
Şu an Sparta Rotterdam'ın alt yaş kategorisinde oynayan Elayis Tavşan geçtiğimiz kış A takıma alınmak istemiş ancak yaşadığı sakatlık ve mevkisindeki pek çok önemli rakibi buna engel olmuş. Halil Dervişoğlu'nun Trabzonspor'a transfer söylentileri sebebiyle gündeme gelen kırmızı beyazlı ekiple iki yıl kontratı bulunan 18 yaşındaki futbolcu için kulübü çok umutlu.

elayis tavşan

Türkiye'den de talip var
Türk kontenjanında forma giyecek olması sebebiyle büyük bir avantajı einde bulunduran Elayis için Süper Lig ekipleri de devrede. Birçok kulübün kendisini izlediği biliniyor ancak şu ana kadar resmi bir teklif olmadığı öğrenildi. Türk Milli Takımı için herhangi bir talep de gelmediği belirtildi.

elayis tavşan sparta rotterdam

Ferdi yolu açtı
Gelecek sezondan itibaren uygulanması beklenen yabancı sınırında kendisine daha fazla ilgi olacağını ifade eden Elayis Tavşan kadar Hollanda'da forma giyen tüm Türk futbolcular ellerinden geleni yapmak istiyor. Ferdi Kadıoğlu transferini kendilerine açılmış bir kapı olarak gören pek çok genç bir sonraki adımlarını Türkiye'ye atabilir.

elayis tavşan

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.