Sporcu ödülü

Sporcu ödülü
Yıllardır spor başarılarımız oldu bütün kurumlar vatandaşlar başarılı sporcularımızı tebrik ediyorlar bu da bizleri çok onurlandırıyor başarılarımıza başarı katıyor.

Yıllardır spor başarılarımız oldu bütün kurumlar vatandaşlar başarılı sporcularımızı tebrik ediyorlar bu da bizleri çok onurlandırıyor başarılarımıza başarı katıyor. Birçok vatandaş başarı kazanmış sporcularımıza soruyor şampiyon oldun yine iyisin aldın paraları biraz da bize ver diye şakasına takılıyorlar. Öğrenciler de şaşkın bakışlarla izlediği adamı sonradan düşünüp diyor ben şampiyon oldum bana ne kadar para verecekler veya altın verecekler mi düşüncesiyle düşünüp duruyor.
Ben yüzlerce derece yapan bir antrenör olarak her zaman öğrencilerime özellikle yaşı küçük olan öğrencilerime öğretmek istediğim başarıya giderken başarısının önüne alacağı ödül geçerse bu çocuklarımız başarısız olur. Bu yazdığım minik ve yıldızlar katagorisi için geçerli özellikle minik yaş gurubunda yarışan branşlarda yarışmacı sporcularımıza kazanmış olduğu derecesinden dolayı benim tavsiyem yaş grubuna göre ödüllendirmek en doğrusudur. 10 yaşındaki bir çocuğa şampiyon oldu diye büyük makamlardan büyük hediyeler beklemek doğru değildir madem sporcu şampiyon oldu yaş grubuna hitap edecek hediye vermek en güzeli.
Pahalı hediyeler küçük çocuklarda başarısının önüne geçer benim minik öğrencim vardı yıllar önce hedefi vardı ben şampiyon olacağım annem babam bana beğendiğim kediyi alacak tabi istediği maçta şampiyon olamadı ama diğer maçlarda şampiyon oldu ama kedisini alamadı çok üzüldü. Diyeceksiniz kedi pahalı Bir şey mi değildir ama bir canlı ödül sporcunun bütün amacı şampiyon olup kedisini almaktı bakınız yaşı küçük olan sporcuların beklentilerine küçük şeylerle mutlu olduklarının kanıtı. Aslında bu sporcuma kedi ödülü sözü vermesi doğru karar değil yaşı küçük olan yarışmacı sporculara sen bu maçı kazan bende sana beğendiğin neyse onu alacağım demek doğru değil yani anne babanın çocuklarına sen şampiyon ol ben sana kedi alacağım vadetmesi doğru karar değil. Birincisi bu verilen ödül için çıkacağı maçta oldukça stres yaşayacaktır. Bir de kaybetse daha da beter olacak sonrasında sporu bırakacak oysa anne babaların küçük yaştaki yarışmacı çocuklarına ödül yerine başarılarının farkına varması bağlamında güzel sözler söyleseler çocukları daha başarılı         olacaktır.
Minik yaştaki çocuklara pahalı ödül alındığında çocuklarda ego yükselmesi yaşları küçük olduğu için arkadaşları arasında kendini üstün görmesi ilerleyen yaşlarda yaptığı spor dalında başarısız olmasına sebep olur sporcularımız zaten ümit ve gençler seviyesinde yarıştığı zaman devletimizin vermiş olduğu ödül yönetmenliğinden zaten ödül alıyor buna kimsenin bir şey demeye hakkı yok bugün ümit gençlerde milli takımda ülkesini temsil eden sporcu ünivesitede okuduğu zaman maaş alıyor derece yaparsa ataması direk oluyor.
Bu bilinçle minik sporcularımızı yaş grubuna göre ödüllendirmek en doğrusu büyüdüğü zaman zaten ödül alacak küçük yaşta altın ödülü para ödülü peşine koşan küçük yaştaki sporcular büyükler seviyesine         çıkamazlar...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.