Stiven Plaza ikinci Sturridge olabilir! İşte o tablo...

Stiven Plaza ikinci Sturridge olabilir! İşte o tablo...
Trabzonspor'un Real Valladolid'den 2 yıllık kiralık ve 2 sene de kullanılması dahilinde satın alma opsiyonuyla kiraladığı Stiven Ricardo Plaza Castillo KAP'a bildirildi. Ekvadorlu futbolcu taraftarları heyecanlandırsa da sakatlık geçmişi ile pek parlak değil. Bu konuda geçtiğimiz sezon büyük umutlarla transfer edilen ve yasa dışı bahise karıştığı gerekçesiyle sözleşmesi feshedilen Daniel Sturridge'yi andırıyor.

Novak'ı kaybeden, Ndiaye ve Messias ile de yollarını ayıran Trabzonspor'da transfer harekatı dün başladı. Anders Trondsen ile ilk KAP bildirimini yaparak sezonu açan bordo mavililer, ikinci transfer duyurusunu da Stiven Ricardo Plaza Castillo ile gerçekleştirdi. Fırtına'nın Real Valladolid'den kiraladığı Ekvadorlu oyuncu daha Türkiye'ye ayak basmadan gündem olmayı da başardı. Ronadlo'nun ilk transferi olması sebebiyle çok değer verdiği genç fubtolcunun sakatlık karnesi ise pek parlak değil. Geride kalan sezonun kritik zamanlarında yaşanan sakatlıklar sebebiyle belki de şampiyonluktan olan Karadeniz temsilcisinin yeni transferi son iki sezonda sakatlığı sebebiyle 28 maçta oynayamadı.
 


Geç saatlerde KAP'a bildirildi

Trabzonspor'un yeni golcüsü olması beklenen Plaza, geç saatlerde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklama ile duyuruldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Profesyonel futbolcu Stiven Ricardo Plaza Castillo'nun, satın alma opsiyonlu olarak 2(İki) yıl süreyle kulübümüze geçici transferi konusunda, Real Valladolid Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, Real Valladolid Kulübüne kiralama bedeli olarak, 2(İki) taksit halinde toplam 100.000.-EUR ödenecektir.

Profesyonel futbolcu Stiven Ricardo Plaza Castillo ile 2+2 yıllık anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre oyuncuya;
2020/21 futbol sezonu için 620.000.-EUR garanti ücret,
2021/22 futbol sezonu için 670.000.-EUR garanti ücret ödenecektir.

Kesin transferin gerçekleşmesi halinde;
2022/23 futbol sezonu için 750.000.-EUR garanti ücret,
2023/24 futbol sezonu için 800.000.-EUR garanti ücret ödenecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla.

stiven plaza

 


Sakatlığı sorun!

Enes Ünal'ın da forma giydiği Real Valladolid'den kiralanan Stiven Ricardo Plaza Castillo, İspanya'daki ilk sezonunda diz sakatlığı sebebiyle 11 maç sahalardan uzak kaldı. Geride kalan sezonda ise farklı süreçlerde yine sakatlığından dolayı 3, 10 ve 4 maçta daha forma giyemedi. Toplamda 28 karşılaşmaya çıkamayan genç futbolcunun bu durumu bazı taraftarları da endişelendirdi. Yoğun maç trafiği sebebiyle bu sezon daha çok oyuncuya ihtiyaç duyan Trabzonspor'da Plaza'nın vereceği katkı kritik önem taşıyor. Bu tablo aynı zamanda Daniel Sturridge'yi de hatırlattı. İngiliz golcü transferi öncesinde kariyerinde 120 maç kaçırmıştı. Bu sayı bordo mavili forma altında rekora koşmuştu.

stiven plaza


Hocasından açıklama: Kas yapısı zayıf

Stiven Plaza'nın eski takımındaki antrenörlerinden biri olan Juan Carlos León 29 Mayıs'ta katıldığı bir canlı yayında sakatlığı hakkında açıklamalarda bulunarak; "Bu sadece Valladolid'in sorunu değil. Biz de yaşadık. Burada yanlış hatırlamıyorsam iki üç kez sakatlandı. Kas kısmında çok sayıda sorun var. Ciddi sakatlıkları oldu ancak ona dikkat etmemiz gerekiyordu. Fazla bir güce sahip. Her zaman sakatllığa meyilli bir oyuncu oldu. Avrupa'da güçlü bir oyun oynanıyor ve oraya uyum sağlamaya çalışıyor. Bu yoğun tempo ve hıza ayak uyduramazsanız başarılı olmanız da zor" ifadelerini kullanmıştı. 

stiven plaza


Stiven Ricardo Plaza Castillo kimdir?

11 Mart 1999 tarihinde Ekvador'un Eloy Alfaro kentinde doğmuştur. Futbola Deportivo Azogues'te başlamıştır. CS Norte América alt yapısında oynadıktan sonra Independiente del Valle altyapısına transfer olmuştur ve Independiente Juniors'a kiralanmıştır. Independiente del Valle'de gösterdiği performansla ilk yurt dışı deneyimini 2 milyon euro bonservis karşılığında Real Valladolid ile yaşamıştır. 12 Ekim 2018'de Katar ve 16 Ekim 2018'deki Umman maçında Ekvador Milli Takımı formasını terletti. Gol atma başarısı gösteremedi. 8 Ağustos 2020 Cumartesi günü Trabzonspor'a kiralık ve satın alma opsiyonu ile imza attı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.