Stiven Plaza ne zaman hazır olacak?

Stiven Plaza ne zaman hazır olacak?
Trabzonspor'un sezon başında Real Valladolid'den 2 yıl kiralama ve 2 yıl da satın alma opsiyonuyla birlikte kadrosuna katma hakkı bulundurarak imza attırdığı Stiven Plaza sadece 3 dakika forma giyebildi. Ekvadorlu oyuncu Nwakaeme ve Ekuban'ın yokluğunda dahi tercih edilmedi.

Eddie Newton ile yeni sezona başlayan Trabzonspor'da en dikkat çeken transferlerden biri de Ronaldo'nun keşfi olarak takıma kazandırılan Stiven Plaza'ydı. Real Valladolid'da yaşadığı sakatlık sürelerine rağmen kiralanan Ekvadorlu golcünün performansı merak konusuydu. Ancak geride kalan 5 haftada sadece 3 dakika oynayabildi. Bir ara sakatlık da yaşayan 21 yaşındaki  futbolcu Gazişehir Gaziantep FK maçında da kadroya alınmamıştı. Cumartesi akşamı oynanan Başakşehir mücadelesinde Ekuban ve Nwakaeme gibi iki önemli oyuncusundan yoksun sahaya çıkan bordo mavililerde Plaza yine tercih edilmedi.


Djaniny ve Diabate oynadı

Genç oyuncu için iki sezon kiralama bedeli olarak 1 milyon 290 bin euro garanti ücret ödeyecek olan Trabzonspor, İspanyol ekibine de 100 bin euro verecek. Güney Amerikalı futbolcunun transferin son günlerinde gönderileceği konuşulmuş ancak takımda kalmıştı. Hatta üzerine de Djaniny hamlesi geldi. Kendisinden sonra gelen Diabate de dahil olmak üzere Başakşehir maçında forma giyen iki futbolcuya rağmen oyuna girmeyen Plaza hakkında taraftarlar da endişeli. Ne zaman hazır olacağı da merak konusu. Bordo mavililer ayrıca ekonomi dönemi olarak lanse edilen süreçte 1 milyon 390 bin euronun sahada olmayacak bir isme verilmesine tepki gösteriyor. Karadeniz temsilcisinde en aciliyetli bölge olarak görülen orta sahaya takviye yapılmaması sebebiyle ocak ayına kadar sıkıntı yaşanma ihtimali de yüksek olarak gözüküyor. Ki Flavio ve Abdülkadir Parmak varken dahi izleyenleri tatmin etmeyen bölgede Başakşehir karşısında sadece Baker ile belli bir süre idare edilebildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.