Süper Lig'de hasret bitiyor

Süper Lig'de hasret bitiyor
Milli takımımızın Portekiz ve İtalya ile oynadığı maçların ardından Süper Lig'de 31'inci hafta bugün başlıyor. Birbirinden çetin mücadelelere sahne olacak karşılaşmaların en önemlisi ise Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanacak. Fenerbahçe Kayserispor'a konuk olurken Galatasaray evinde Karagümrük'ü ağırlayacak. İkinci sıradaki İttifak Holding Konyaspor da Göztepe karşısında 3 puan arayacak.

Dünya Kupası'na gitme şansını kaybettiğimiz Portekiz maçı ve İtalya'ya karşı oynadığımız İtalya mücadelesinde arka arkaya mağlubiyetler sonrasında rota yeniden Süper Lig'e döndü. Trabzonspor'un en yakın rakibi Konyaspor'a 15 puan farkla önde lider olduğu sezonun 31'inci haftası yarın oynanacak Giresunspor-Sivaspor maçı ile başlayacak.


Liderin rakibi Beşiktaş

Bu sezon ikinci mağlubiyetini Çaykur Rizespor karşısında alan Trabzonspor pazar günü ezeli rakibi Beşiktaş'ı konuk edecek. Bordo mavililer birçok eksiği ile çıkacağı derbide taraftarının da desteğini arkasını alarak hanesine bir 3 puan daha yazdırmak ve İstanbul takımlarına karşı yenilgisizliğini sürdürmek amacında. Siyah beyazlılar ise Valerien Ismael dönemindeki ilk 90 dakikasından zaferle dönmek ve lideri devirmenin morali ile kalan haftaları tamamlamayı hedefliyor. İki dev kulübün zorlu sınavına sahne olacak maçta Zorbay Küçük düdük çalacak.



Fenerbaheçe Kayseri deplasmanında

Son maçlarda elde ettiği galibiyetlerle adeta sezona yeni bir başlangıç yapan Fenerbahçe'de yeni hedef Kayserispor deplasmanı. Ziraat Tükiye Kupası'nda evinde yediği son dakika golü ile rakibine mağlup olan sarı lacivertliler, İttifak Holding Konyaspor'un da puan kaybetmesi halinde ikinci sıraya yerleşmenin hesaplarını yapıyor. Kritik maç öncesinde Mesut Özil ve Ozan Tufan kadro dışı bırakılmıştı. İsmail Kartal'ın nasıl bir kadro ile sahaya çıkacağı da merak ediliyor.



Galatasaray'ın konuğu Karagümrük

Ses getiren bir genel kuruldan seçimle çıkan Galatasaray'da hareketli günler yaşanıyor. Küme düşme hattından 9 puan önde olsa da işini şansa bırakmak istemeyen sarı kırmızılılar, VavaCars Karagümrük'ü evinde ağırlıyor. Domenec Torrent'in takımda kalıp kalmayacağı konusundaki soru işaretlerinin gölgesinde mücadeleye hazırlanan Aslan'da sakatlıkları bulunan Sofiane Feghouli, Mustafa Muhammed ve Omar Elabdellaoui, VavaCars zorlu müsabakada forma giyemeyecek. Ülkesi Fransa'da geçirdiği koronavirüs sonrası karantina sürecini tamamlayan ve bugün İstanbul'a dönecek Sacha Boey'in de maçta oynaması beklenmiyor.



Konya işi sağlam tutmak istiyor

Fenerbahçe karşısında aldığı yenilgiyle birlikte rakibinin kendisine 3 puan daha yaklaştıran İttifak Holding Konyaspor da mutlak kazanmak isteyen takımlar arasında bulunuyor. Yeşil beyazlılar bu sezon gösterdiği performansla uzun süredir küme düşme hattında bulunan Göztepe'yi evinde ağırlayacak. İlhan Palut'un öğrencileri yarınki karşılaşmada galip gelerek ikincilik iddiasını sürdürmek ve Rizespor deplasmanına moralli çıkmak amacında. Sarı kırmızılılar ise giderek azalan telafi şansını bu hafta lehine çevirmeyi hedefliyor.


Süper Lig'de 31. haftanın maçları şöyle;

Bugün
13.30 GZT Giresunspor-Demir Grup Sivasspor (Çotanak Spor Kompleksi)
16.00 Altay-Fraport TAV Antalyaspor (Alsancak Mustafa Denizli)
16.00 Yukatel Kayserispor-Fenerbahçe (Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)
20.30 Galatasaray-Vavacars Fatih Karagümrük (Nef)

Yarın
13.30 Kasımpaşa-Gaziantep (Recep Tayyip Erdoğan)
16.00 İttifak Holding Konyaspor-Göztepe (MEDAŞ Konya Büyükşehir)
16.00 Aytemiz Alanyaspor-Çaykur Rizespor (Bahçeşehir Okulları)
20.30 Trabzonspor-Beşiktaş (Medical Park)

Pazartesi
20.30 Medipol Başakşehir-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor (Başakşehir Fatih Terim)
20.30 Atakaş Hatayspor-Adana Demirspor (Yeni Hatay)

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.