Terim'in aslanları seri peşinde

Terim'in aslanları seri peşinde
Galatasaray, Süper Lig'in 21. haftasında bu akşam Türk Telekom Stadı'nda Antalyaspor'u ağırlayacak. Fatih Terim ve öğrencileri üst üste 5. galibiyetini alarak zirve yarışını sürdürme peşinde.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında  Antalyaspor'u konuk edecek. Türk Telekom Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Barış Şimşek yönetecek. Süper Lig'in geride kalan bölümünde 13 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Galatasaray'ın 41 puanı bulunurken, oynadığı maçların 5'ini kazanan, 6'sında berabere kalan ve 9'unu kaybeden Antalyaspor ise 21 puana sahip.

Muslera yok
Türk Telekom Stadı'nda oynanacak Antalya maçında Cedric Carrasso kaleyi koruyacak. Teknik direktör Fatih Terim, Atiker Konya maçında "Ciddiyetimizi göstermek için Muslera ile sahaya çıktık" derken Carrasso ve Eray'ı kulübede tutmuştu. Sivas maçında cezalı duruma düşen Muslera yarın yok. Terim, hatalı goller yemesi ve taraftarın tepkisini çekmesi nedeniyle Antalyaspor karşısında Fransız eldivene forma verecek. Maç eksiği bulunan Carrasso, Claudio Taffarel ve Fadıl Koşutan tarafından özel olarak Antalya maçına hazırlanıyor. Carrasso, Galatasaray'ın Sivas Belediye'yi 5-1 yendiği karşılaşmada 90, Tuzla ile oynanan ve 5-0 kazanılan maçta ise 45 dakika forma giydi..

16 maçlık yenilmezlik serisi
Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda oynadığı son 16 resmi maçta rakiplerine yenilmedi. Sahasındaki son yenilgisini geçen sezonun 30. haftasında Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, daha sonra çıktığı 16 resmi maçtan 14 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrıldı. Galatasaray, evinde oynadığı son 12 lig maçında ise 11 galibiyet ve bir beraberlik aldı.

Kadroda 4 değişiklik
Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkan Galatasaray, rotasını lige çevirirken evinde oynayacağı  Antalyaspor  karşılaşmasını şansa bırakmak istemiyor. Teknik direktör Fatih Terim'in  Konyaspor  kadrosunda en az 4 değişiklik yapması bekleniyor. Fe rnando Muslera'nın kart cezalısı olması nedeniyle kalede zorunlu değişikliğe gidecek olan Terim, stoper bölgesinde Hakan Balta'nın  yerine  Maicon'a,  Linnes'in  yerine Mariano'ya, kanatta Sinan'ın yerine ise Rodrigues'e yer verecek. Konya maçında etkili bir performans ortaya koyan Belhanda, Gomis, Feghouli, Selçuk, Donk, Serdar ve Nagatomo, Antalyaspor maçında formalarını koruyacak..

Antalyaspor'a karşı zorlanıyor
Rekabette toplam galibiyet sayısı bakımından Galatasaray'ın çok gerisinde olan Antalyaspor, son dönemde ise rakibine kolay kolay mağlup olmuyor. Kırmızı-beyazlı ekip, Süper Lig'de Galatasaray ile yaptığı son 20 maçtan 13'ünde puan almayı başardı. İki takım arasındaki son 20 lig maçında Galatasaray 7, Antalyaspor 4 galibiyet aldı, 9 maç da
berabere bitti.

Ligde 44. randevu
Galatasaray ile Antalyaspor, bugün yapacakları maçla lig tarihinde 44. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında ligdeki rekabet 1982-1983 sezonunda başladı. Tarafların ligde yaptığı 43 maçın 25'ini Galatasaray, 7'sini Antalyaspor kazandı, 11 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların attığı 81 gole karşılık, kırmızı-beyazlılar 44 gol kaydetti. Sezonun ilk yarısında Antalya'daki müsabaka 1-1 bitti.

Mariano ve Feghouli sınırda
Galatasaray'da Mariano Filho ve Sofiane Feghouli, Antalyaspor maçı öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, Antalyaspor maçında sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve ligin 22. haftasındaki Kasımpaşa maçında görev alamayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.