TFF 1. Lig'de küme düşme 2019/2020 Sezonu için kaldırıldı!

TFF 1. Lig'de küme düşme 2019/2020 Sezonu için kaldırıldı!
Süper Lig'de küme düşme 2019/2020 Cemil Usta Sezonu için kaldırıldı. Gelecek sezon lig 21 takımla oynanacak. 2021-2022 sezonu ise 20 takımla oynanacak. Yeni Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü yoluna Süper Lig'de devam edecek. Öte yandan 2021/22 sezonunda alınan yeni "yabancı sınırı" kuralının da 1 sene ertelenmesi bekleniyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte yapılan kritik toplantının ardından Süper Lig'de 2019-2020 sezonu için ‘küme düşme' ile ilgili verilen tarihi kararı duyurdu. Kulüpler Birliği'nin dün yaptığı toplantıda 20 kulübün “bu sezon küme düşme kaldırılsın” ortak kararı almasının ardından bu talep TFF yönetimine iletilmişti.

Alınan karar neticesinde ligi son 3 sırada tamamlayan Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor’un önümüzdeki sezon da Süper Lig'de devam etmesine ve lig tarihinde ilk kez gelecek sezon 21 takımla oynanmasına karar verildi. Spor Bakanı Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir’in resmi açıklama yapması bekleniyor.

21 TAKIMLA OYNANACAK

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bugün yaptığı görüşmede “Gelecek sezonun 21 takımla” oynanması talebini iletti ve son olarak bakanın onayını da alarak kamuoyuna bir açıklama yaptı.

1. Lig'den gelen Hatay ve B.B.Erzurum ile Play-Off finalinde karşılaşacak Adana Demirspor veya Karagümrük'ten birinin de katılımıyla önümüzdeki sezon 21 takımla oynanacak.

YABANCI KURALI DA UYGULANMAYACAK

Gelecek sezon 21 takımla oynanacak olan Süper Lig’de 2021-2022’den itibaren 20 takım mücadele edecek. Yabancı kuralı hakkında da flaş bir karar alındı ve Kulüpler Birliği’nin talebi doğrultusunda yeni yabancı düzenlemesinin gelecek sezondan itibaren uygulanması yönünde karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.