Thiago Trabzonspor'a transfer olacak mı? Liverpool'dan açıklama geldi

Thiago Trabzonspor'a transfer olacak mı? Liverpool'dan açıklama geldi
 DAMGA Editörü
Sezon başında yaptığı transferlere ocak ayında Abdullah Avcı ile devam edecek olan Trabzonspor'da birçok isim listede bulunuyor. Onlardan biri de Thiago. Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, öğrencisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Nenad Bjelica ile 16 futbolcuyu kadrosuna katan ancak en önemli bölgelerden biri olan orta sahaya istenen yıldız transferini yapmayan Trabzonspor'da merkezin kontrolü ve hücum anlamında sorunlar yaşanmıştı. Bu da sonuçlara etki etmiş, Hırvat hoca da 8'inci haftada kaybedilen Adana Demirspor sonrasında görevden ayrılmıştı. Yerine gelen Abdullah Avcı ilk döneminde olduğu gibi dümene geçiyor. Harekatın sorumlusu olarak görüşmelerde bulunacak ve raporlarını yönetime iletecek olan deneyimli teknik direktörün istediği isimler de bir hayli merak konusu. Ancak günlerdir Thiago konusunda sesler yükseldi. İspanyol futbolcu hakkında hocasından açıklama geldi.

Doğan'dan yıldız sözü

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir programda, beklenen yıldız futbolcu transferini yapacaklarını ifade ederek; "Kimsenin hayır diyemeyeceği bir isim alacağız" demişti. Bu sözler ardından beklentiler de yükseldi ve 11 Ocak'ta başlayacak tescil dönemi için heyecan giderek artıyor.

Sezon başı olmadı

Marek Hamsik sonrası bu bölgeye önemli bir takviye yapmak isteyen Trabzonspor'da Thiago gündeme gelmişti. Liverpool'da forma giyen tecrübeli futbolcunun takımda yer bulmasının zor olması nedeniyle Türkiye'ye sıcak baktığı iddia edilmişti ancak süreç olumsuz tamamlanmıştı. Hatta menajerinin ortağının da İstanbul'a gelmesi söylentileri alevlendirdi fakat istenen sonuç alınamadı. Sadece tatil için geldiği açıklandı.

Hiç maçı yok

Bordo mavililerin listesinde bulunan Thiago, bugüne kadar kazandığı kupalarla çok parlak bir kariyere sahip. Liverpool öncesi Bayern Münih ve Barcelona ile çok sayıda zafer yaşadı. İngiliz ekibinde de bir Lig Kupası ve Süper Kupa'da mutlu sona ulaşmayı başardı. Ancak bu sezon henüz forma giyme şansı yakalayamadı. Sebebi ise yaşadığı sakatlık.

Klopp'tan açıklama

Kalçasından yaşadığı sakatlık nedeniyle bir süredir sahalardan olan ve birçok kez iyileşip takıma döneceği iddia edilen Thiago için süreç giderek uzadı. Şu anda ise 2024'ün ilk günlerinden bahsediliyor. Jürgen Klopp da yaptığı açıklamada; "Thiago ile ilgili durum sürüyor. Ona baskı yapamayız. Geri dönmesini bekliyoruz. Süre olarak yeni yılın başı diyebilirim. Zaten şu anda kasım ayındayız. Yılbaşına az bir süre kaldı. Bu daha gerçekçi bir süre. Onu sahada görmek için sabırsızlanıyorum. Olağan üstü bir oyuncu" dedi.

Takımında kalabilir

Açıklamalar sonrasında Alman teknik direktörün, öğrencisi için fit hale gelmesinin ardından takımda kalması yönünde rapor verebileceği düşünülüyor. En azından kontratı bitene kadar İngiliz kulübünde kalabilir. Bu da bir kış transferinin önüne geçebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.