Tiago Süer Barbaros Çukur: Hayalimin peşindeyim

Tiago Süer Barbaros Çukur: Hayalimin peşindeyim
Mohamed Zeki Amdouni'nin İsviçre Milli Takımı'nı seçmesi sonrasında Ümit Milli Takıma çağırılan Tiago Süer Barbaros Çukur dünden bu yana spor kamuoyunun gündeminde. Ocak ayında transfer olduğu Watford alt yapısında kendin ispatlayan genç futbolcu DAMGA'ya konuştu ve hayalinin peşinden gittiğini söyledi.

2023 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçları öncesi Ukrayna ile 2 Haziran Çarşamba günü hazırlık maçında karşılaşacak Ümit Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandığında Mohamed Zeki Amdouni'ye yer verilmişti ancak kendisinin tercihi İsviçre oldu. Bu gelişme üzerine AZ Alkmaar'dan Watford'a transfer olan Tiago Süer Barbaros Çukur davet edildi. Sarı siyahlı ekipte kalitesini kanıtlayan ve şimdiden taraftarların gönlünde taht kuran genç oyuncunun gelişimi heyecan verici bir şekilde takip ediliyor. Hatta Watfordlular şampiyonluğun garantilenmesi sonrası onu A takımda görmek istediklerini ve en azından kulübede bu seviyedeki bir maç atmosferini yaşamasını istediklerini yazmıştı. 18 yaşındaki Tiago daha önce yine gazetemize yaptığı açıklamada; 'Türkiye için oynamaktan gurur duyarım' demişti. O hayali doğrultusunda ilk adımı da attı. Tolunay Kafkas onu kadroya dahil etti.


Ailemi göremiyorum

Bir dönem Denizlispor ve Trabzonspor formaları da giyen Omer Riza'nın çalıştırdığı Watford'a transfer olan Tiago Cukur performansıyla adından söz ettirmeyi başardı. Gençlik kupası maçlarına da çıktı. Goller attı. Oyun planı dahilindeki işlevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyor ve gelişime açık olduğunu söylüyor. İngilere'ye geldiği için mutlu olduğunu ifade eden genç futbolcu; 'Mesleğim için buraya geldim. Watford iyi bir kulüp ve beni çok güzel karşıladılar. Takım arkadaşlarımla adaptasyon sürecimi atlattığımı ve artık onlardan biri olduğumu düşünüyorum. Burada da bence iyi bir sezonu geride bıraktım. Öğrenmenin yaşı yok. Henüz çok gencim ve daha kat edecek çok yolum var. Tek sorun ailemi görememek ancak bu da futbolun bir parçası' dedi.


tiago süer barbaros çukur


 

Gurur duyuyorum

Daha önce milli takım formasını U17 seviyesinde giyen Tiago Süer Barbaros Çukur şimdi ise en üst noktaya ulaşabilmek adına mücadele vereceğini ve bunun için çok çaba göstereceğini söyleyerek; "Memleketim ve ülkem adına milli takıma çağırıldığım için hem mutlu hem de gururluyum. Bir futbolcunun milli formayu giymesi kadar onur verici bir durum olamaz. Size güvenen milyonlarca insan var ve sahada yaptıklarınızla onların mutlu olmasını sağlıyorsunuz. Siz sahada ne kadar ter atarsanız onlar da televizyon başında o kadar heyecanlı bir şekilde sizi izliyor. Şu an bana yapılan bu çağrı benim için Watford'da başarılı sezon geçirdiğimin ispatı ve ödül. Futbol oynamaya her zaman istekliyim. Ama hep biraz daha fazlası için çalışıyorum. Hayalimin peşinden gitmek istiyorum. Bu kolay bir yol değil. Emek vererek bazı şeyleri başarmanız gerekiyor." ifadelerini kullandı.


BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.