Tomas Jun: Trabzonspor turu geçer

Tomas Jun: Trabzonspor turu geçer
Bugün UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Sparta Prag ile eşleşen Trabzonspor'un eski futbolcusu Tomas Jun iki takımın şansını yorumladı. Damga'ya konuşan Çekyalı santrafor Prag ekibine şans tanımadı.

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi senesinde Atay Aktuğ'un Jefferson ve Fabiano Eller ile birlikte takıma kazandırdığı isimlerden biri olarak dikkat çeken Tomas Jun özellikle ödenen bonservis ücreti ile de çok konuşulmuştu. Sparta Prag'dan dönemin parasıyla 3.25 milyon euro bedelle imza attırılan golcü oyuncu bordo mavili forma altında bir kez bile rakip kalecileri geçemedi. Beşiktaş'a kiralık verildi, orada da bir gol kaydetti. Sonrasında pek çok takımda oynayan Jun artık bir futbol okuluna sahip. Sporcu çocuklar yetiştirmek için çabalıyor. Eşleşme ve Trabzonspor hakkında konuşan Fırtına'nın eski golcüsü, takımı da takip ettiğini söyledi.

Trabzonspor avantajlı
Bugün İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekiminde eşleşen iki kulübünü değerlendiren Tomas Jun bordo mavili ekibi önde gördüğünü ifade ederek; 'İlgi çekici iki maç olacak. Sparta son senelerde problemler yaşadı. Ve Trabzon deplasmanı onlar için çok zor olacak. Eski güçlerinde de değiller. Bunun üzerine ilk maçta da seyirci olmayacak. Trabzonspor iyi bir sonuçla ayrılarak turu geçer. Buradaki karşılaşmayı tribünde izleyeceğim' dedi.

Türkiye'yi takip ediyorum
Trabzonspor ve Beşiktaş'ta oynamasından dolayı Türkiye'yi hep aklında tuttuğunu söyleyen Jun; "Ligi takip ediyorum. İzleyemesem bile sonuçları internetten öğrenmeye çalışıyorum. Orada çok iyi arkadaşlarım oldu. Şu anda da Trabzonspor'daki Filip Novak ile çok yakınım. Eğer bir gün  Trabzon için bir teklif olursa şehre gelmek isterim' ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş gidince forma verilmedi
Karadeniz ekibine geldikten sonra beklentilerin altında kalan Tomas Jun o günleri tecrübesizliğinden dolayı yaşadığını dile getirerek; 'Hayatımın en zor günleriydi. Fakat çok iyi bir tecrübe oldu. Türkiye ligi mücadele anlamında çok üst bir turnuva. Taraftarları da çok ateşli. Şenol Güneş ile aram çok iyiydi ancak takımdan ayrıldıktan sonra Vahid Halilhodzic bana istediğim şansı vermedi. Szymkowiak ve Yattara en iyi arkadaşlarımdı' değerlendirmesinde bulundu.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.