Trabzonspor'a 10 numara transfer: Nicolae Stanciu

Trabzonspor'a 10 numara transfer: Nicolae Stanciu
Abdülkadir Ömür'ün sezonu kapatması sonrasında 10 numara arayışına hız veren Trabzonspor'da gündeme gelen son isim Rumen oyuncu Nicolae Stanciu oldu. Rumen futbolcu için Çek ekibi Slavia Prag ile temaslara başlayan Fırtına'da Djaniny de eski takım arkadaşını ikna edebilmek adına çaba gösterecek.

İlgilendiği futbolculardan bir türlü olumlu yanıt alamayan Trabzonspor'da özellikle orta saha transferi için büyük uğraş veriliyor. Berat'ın ardından bir de 10 numara takviyesi yapmak amacında olan bordo mavililerde Chiquinho hamlesi Jorge Jesus'a takılmıştı. Bunun üzerine rotasını Çekya'ya çeviren Fırtına'da hedef artık Nicolae Stanciu. Djaniny ile daha önce Al Ahli'de birlikte oynayan Rumen futbolcu için temaslar başladı.


Nicolae Stanciu kimdir?

Romanya'nın umut vaat eden isimlerinden biri olarak anılan ancak beklenen patlamayı yapamayan Stanciu, 2016’da Steaua Bükreş’ten Anderlecht’e 9.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu. 2 sene sonra Sparta Prag’a 3 milyon 750 bin Euro karşılığında giden Stanciu, 2019’da ise Al Ahli’nin yolunu tuttu. Bu transferde kulübüne tam 10 milyon Euro kazandıran ancak Suudi Arabistan’da mutlu olamayan başarılı 10 numara, 6 aylık aranın ardından yine Çek Cumhuriyeti’ne dönmüş ve 4 milyon Euro’luk bedel karşılığında Slavia Prag’a gitmişti. Bugüne kadar bonservisine toplam 28 milyon Euro’dan fazla ödenen 1.69 boyundaki Stanciu, Romanya Milli Takımı’nın formasını da 42 kez terletti, 10 gol attı. Müthiş potansiyeli deneniyle bir dönem Hagi’ye benzetilen yıldız futbolcu konusunda Trabzonspor Yönetimi yoğun uğraş veriyor. Stanciu transferiyle, ayak bileği kırılan Abdülkadir Ömür’ün boşluğunun doldurulması hedefleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.