Trabzonspor'a bir stoper adayı daha: Alexander Djiku! Alexander Djiku kimdir?

Trabzonspor'a bir stoper adayı daha: Alexander Djiku! Alexander Djiku kimdir?
Stoper arayışlarında henüz istediği noktaya gelemeyen Trabzonspor için birçok aday ortaya çıkmaya devam ediyor. Bordo mavililerin son olarak Alexander Djiku ile ilgilendiği öne sürüldü. Peki, Alexander Djiku kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Abdullah Avcı'nın ısrarla talep ettiği sağ stoper arayışlarını sürdüren Trabzonspor'da birr an önce imzaların atılması için her şey yapılıyor. Yönetim bugüne kadar Kaan Ayhan'dan Tuanzebe'ye, Bazoer'dan Marlona'a kadar birçok ismi gündemine aldı ancak beklenen imza bir türlü atılamadı. Bu sorunun çözülmesi taraftarlar tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Çünkü gelecek ay başlayacak lig ve oynanacak Şampiyonlar Ligi için hazır hale gelmek isteniyor. Listedeki son isim ise Alexander Djiku oldu. Peki, Alexander Djiku kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.


 

Djiku’nun 1 senesi kaldı

Fanatik'te yer alan habere göre radara takılan son oyuncu; Alexander Djiku. Strasbourg’un 27 yaşındaki stoperi, uzun süredir Trabzonspor’un izleme ekibi tarafından takip ediliyor. Fransız ekibiyle 1 yıl kontratı kalan Djiku için Hoffenheim başta olmak üzere başka kulüpler de devrede. Piyasa değeri 10 milyon Euro olarak gösterilen 1.82 boyundaki savunmacı, geçen sezon Ligue 1’de 31 maça çıktı.


alexander djiku


 

Alexander Djiku kimdir?

9 Ağustos 1994 tarihind Fransa'nın Montpellier şehrinde doğan Alexander Djiku 27 yaşındadır. 1.82 metre boyundaki stoper futbola Bastia alt yapısında başladı ve burada profesyonel oldu. 2017 yılında 2 milyon euro karşılığında SM Caen'e transfer oldu. 2019-2020 sezonunda ise bu kez 4.5 milyon euroya Strasbourg tarafından bonservisi alındı. Aslen Ganalı olan deneyimli oyuncu ülkesinin formasını 17 kez terletti ve 1 gol attı. 1 kez yılın futbolcusu seçildi. Kariyerinde çıktığı 215 maçta 5 gol atıp 1 de asist yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.