Trabzonspor'a Kamerunlu ön libero! Resmen açıkladı... Petrus Boumal kimdir?

Trabzonspor'a Kamerunlu ön libero! Resmen açıkladı... Petrus Boumal kimdir?
Ön libero arayışlarını sürdüren Trabzonspor'un gündemine gelen son isim Rusya'da Ural FC forması giyen Kamerunlu Petrus Boumal Mayega oldu. 26 yaşındaki oyuncu ile ilgilenen Fırtına'ya karşı Afrikalı futbolcu da istekli. Damga'ya konuşan Boumal; "İstendiğimi biliyorum. Taraflar anlaşırsa imza atarım" dedi.

Son transferi merakla beklenen Trabzonspor'da özellikle ön liberoda yaşanan boşluğun doldurulması büyük önem taşıyor. Rakiplerine pozisyon veren bir yapıya bürünen bordo mavililerin bu takviye ile sorunu belli ölçüde ortadan kaldırması bekleniyor. Transfer döneminde pek çok oyuncunun adı yazılmış ancak herhangi bir anlaşma sağlanmamıştı. Aranan kan ise Rusya'da bulundu. Petrus Boumal Mayega son günlerde listeye girdi. Peki Petrus Boumal Mayega kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Transfermarkt bilgileri haberimizde.
 

Petrus Boumal kimdir, kaç yaşında ve nereli? Transfermarkt değeri


20 Nisan 1993 tarihinde Kamerun'un Yaoundé kentinde dünyaya geldi. Sochaux'ta başlayan futbol kariyerinde bu kulüpte profesyonel oldu. 2014-2015 sezonunda Bulgaristran'ın Litex Lovech kulübüne transfer oldu. 2016-2017 sezonunda da ülkenin yine en büyük takımlarından CSKA Sofya'ya geçiş yaptı. 2017-2018 sezonunda bu kez adresi Rusya'dan Ural FC oldu. Kamerun Milli Takımı formasını 1 kez terletti. Geçen sezon 27 maça çıktı. Bu sezon da 5 karşılaşmada takımını sahada temsil etti. Boumal 1.77 boyunda. Transfermarkt değeri 1.80 milyon euro.


Kulübü bonservis istiyor

Trabzonspor'un listesine aldığı Petrus Boumal için Ural FC'nin bonservis talebi var. "Transferim konusunda yetki kulübümde. Zannedersem 400-500 bin euro ve sonraki satıştan pay olmak üzere bir bedek istiyorlar" açıklamasında bulunan Boumal, iki kulübün anlaşması halinde imza atabileceğini ifade etti.

petrus boumal


Süper Lig'den talibi olmuş

Kamerunlu futbolcu Trabzonspor dışında kendisine daha önce de Süper Lig'den teklif geldiğini kaydetti. Kayserispor'un kendisi ile lgilendiğini dile getiren Boumal, geçen sezon da Bordeaux tarafından istendiğini açıkladı.

petrus boumal


Trabzonspor'u tanıyor

Boumal Trabzonspor ile ilgili pek çok şey bildiğini de dile getirdi. Rigobert Song ve Stephane Mbia gibi ülke futboluna damga vurmuş isimlerin takımda forma giydiğine dikkat çeken Afrikalı futbolcu, kulübü de takip ettiğini anlattı.

petrus boumal


Taraftarlar çılgın

Futbolu seven insanların tribünlerde olmasını ve statların yüksek oranda dolmasını da çok sevdiğini belirten Boumal, Türkiye'ye birçok kez geldiğini ve özellikle İstanbul ile Antalya'ya hayran kaldığını söyledi. İngiltere ve Almanya'nın yanısıra Türkiye'nin de çok ateşli taraftar kitlelerine sahip olduğunu aktardı. Cedric Bakambu için Bursaspor - Trabzonspor maçlarını izlediğini anlatan 26 yaşındaki ön libero taraftar için; "Muhteşem, harika... Ne söyleyebilirsiniz ki" dedi.

petrus boumal


Afrikalılar avantaj

Boumal Türkiye'de ve Trabzonspor'da çok sayıda Afrikalı futbolcu olduğunu, bunun da adaptasyon konusunda kendisine yardım edeceğini açıkladı. Müslüman bir ülkede futbol oynamanın da kendisini sevindireceğini belirten Boumal; "Kız arkadaşım, erkek kardeşim ve en iyi arkadaşım Müslüman. İslam ve Türkiye hakkında pek çok şey biliyorum" açıklamasında bulundu.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.