Trabzonspor adım adım şampiyonluğa yürüyor! Son kurban Karagümrük oldu

Trabzonspor adım adım şampiyonluğa yürüyor! Son kurban Karagümrük oldu
Süper Lig'de 13 haftayı namağlup bitiren Trabzonspor dün de Karagümrük'ü yenerek seriyi 14 maça çıkardı. Bordo mavililer ilk yarının sona ermesine 5 hafta kala en yakın rakibine 10 puan fark atarken gözler Adana Demirspor maçına çevrildi.

Abdullah Avcı'nın gelişi ile adeta evrim yaşayan ve önce geçen sezon aldığı sonuçlarla dikkat çekip bu yıl da yoluna doludizgin devam eden Trabzonspor'ın serisi sürüyor. Fırtına bu sezon çıktığı 14'üncü maçta da yenilmezken son kurban ise VavaCars Karagümrük oldu. İstanbul Olimpiyat Stadyumu'nda konuk olduğu rakibini Djaniny'den penaltıdan ve Abdülkadir'in uzaktan attığı muhteşem gollerle mağlup eden Avcı'nın öğrencileri puanını da 36'ya yükseltti. 42 puan üzerinden hesaplanan 14 haftada sadece 3 beraberliği bulunan Karadeniz temsilcisi adım adım şampiyonluğa doğru yürüyor.

En iyi ortamalar Trabzonspor'da

Geçen sezon çok ve basit gol yediği için eleştirilen Trabzonspor'da savunma sorunu halledildi. Bordo mavililer 14 haftalık süreçte en az gol yiyen takım oldu. Erce'nin geçen hafta kaleye geçmesi sebebiyle 13 maçta eldivenleri takan Uğurcan Çakır, forma giydiği süre üzerinden en iyi istatistiği yakalayan kaleci olarak ilk sırayı aldı. Diğer yandan yıldızlarla dolu olan ve şu an Gervinho'nun sakatlığı sebebiyle katkıda bulunamadığı hücum hattı da rakiplere önemli bir fark attı. Trabzonspor 14'te attığı 29 golle bu alanda da ilk sırada. Maç başına 2.07 ortalama ile rakiplerin korkulu rüyası haline gelen Fırtına'nın hücumcularının hedefinde şimdi Adana Demirspor maçı var.

şampiyon trabzonspor
 


Hangi futbolcu nasıl oynadı?

Uğurcan Çakır. Çok fazla iş düşmedi. Gelen toplarda da oldukça başarılıydı.

Dorukhan Toköz: İmza attığı günden bu yana belki de en etkili performansı ortaya koydu. Karamoh'a göz açtırmazken defansif aksiypnlarda büyük başarı sağladı.

Edgar Ié: Trabzonspor'un yıldızı yine kendi performansını ortaya koymayı başardı. Yaptığı kritik hamlelerle tehlikeleri önledi.

Vitor Hugo: Geçen haftanın ardından nasıl oynayacağı en fazla merak edilen isimdi. Kendi standardını yansıtan ve yerinde müdahaleler yapan sambacı geçer not aldı.

Anders Trondsen: He ne kadar sol bek olmasa da buraya alışıyor. Norveçli dün de oldukça iyi bir gün geçirdi.

Manolis Siopis: Yunan dinamo geçen haftaya göre tutuk olsa da yine orta saha da önemli işler yaotı.

Marek Hamsik: Sakatlık sonrasında dönen Slovak yıldız yine takımın ataklarında önemli rol oynadı.

Abdülkadir Ömür: Attığı muhteşem golle hem takımını rahatlattı hem de 3 puanı getiren isim oldu. Arka arkaya 3 haftada rakip fileleri sarsarak kariyer rekoru kırdı.

Djaniny: Dünün en etkili isimlerindendi. Nwakaeme verdiği pası değerlendirebilse hanesine bir de asist ekleyecekti.

Anthony Nwakaeme: Serhat Ahmetoğlu karşısında dominant bir oyun oynaması beklenen Nijeryalı zaman zaman sağ kanada geçti. Sol kanatta olduğunda ise atakların içinde olmaya çalıştı.

Andreas Cornelius: Oyun sistemi içerisinde Abdullah Avcı'nın verdiği görevi en iyi şekilde yaptı. Gol atamadı ancak defans oyuncularına karşı üstünlük kurdu.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.