Trabzonspor - AEK maçı öncesi karaborsa vurgunu! Fırsatçılar iş başında

Trabzonspor - AEK maçı öncesi karaborsa vurgunu! Fırsatçılar iş başında
Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde AEK ile oynayacağı rövanş maçı öncesinde biletler karaborsaya düştü. Durum öyle bir hal aldı ki dolandırıldığını iddia eden taraftarlar bile mevcut.

Perşembe akşamı 3-1'in rövanşında AEK'yı ağılayacak olan Trabzonspor'un yıllar sonra grup aşamasına yükselme imkanının bulunması fırsatçılara gün doğurdu. Satışa çıkan biletler kısa sürede tükendi ve sosyal medya üzerinden de satılmaya başlandı. Olay ise buradan sonra başladı.


En masumu gişe fiyatı

Fırtına'nın maçını izlemek isteyen taraftarlara gişe fiyatı üzerinden verilen fiyatlar en masumu olarak göze çarpıyor. Sezon başındaki ucuz kombineler her ne kadar yasal bir işlem gibi görülse de satılarak paraya çevriliyor. Oynanacak maçların gişe fiyatından satılması kombineyi daha ucuza getiriyor. Kombinelerin gişe fiyatı oynanacak maç üzerinden belirleniyor. 300 liralık bir kale arkası sezonluk biletin lig için ortalama maç başına 21-22 liraya geliyor. Bunlara kupa ve Avrupa maçları da eklenince daha da ucuzlaşıyor. AEK maçında aynı kategorideki bilet 75 lira. Yani en az 3 katı.


'Öğrenci' istismarı

Karşılaşmayı izleyemeyecek olan bazı taraftarlar temiz duygularla biletlerini devretmek istiyor. Sosyal medya avcıları burada da devreye giriyor. Öğrenci kimliğine bürünülerek bilet transfer ettiriliyor, ardından da satışa sunuluyor. Olan biletini iyilik yapmak için devreden kişilere oluyor.


Dolandırılanlar da var

Biletlerini bir umut karaborsadan da olsa almak isteyen taraftarlar paralarını satıcılara gönderiyor. Ancak devamında kapı duvar. Hesaplar kapatılıyor veya para gönderen kişiler engelleniyor.


Sosyal medyadan uyarı

Bilinçli taraftarlar bilet konusunda birbirlerini uyarıyor. Karaborsacılara fırsat verilmemesi gerektiğini ve arada tanıdık kişiler olmadıkça alım satım yapılmamasını, devir gerçekleştirmemelerini anlatıyor. Ayrıca Trabzonspor Kulübü'nü de bu hususta göreve çağırıyor. Taraftarın isteği biletlerin kulübe devredilmesi.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.