Trabzonspor Bruno Petkovic'te mutlu sona yakın! O teklifi de geri çevirdi

Trabzonspor Bruno Petkovic'te mutlu sona yakın! O teklifi de geri çevirdi
 DAMGA Editörü
Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, aylardır peşinde koştuğu ve ikinci bir alternatifi neredeyse düşünmediği Bruno Petkovic için sona çok yaklaştı. Hatta Hırvat futbolcunun Galatasaray maçında forma giyebileceği de öne sürüldü.

Bu sezon kadrosuna kattığı oyuncularla şampiyonluk mücadelesi vermesi zor gözüken Trabzonspor'da takıma ilk 11 seviyesinde sıra yapılacak hamlelere geldi. Yeni bir operasyon başlatan bordo mavililer, dün akşam saatlerinde Taxiarchis Fountas'ı Türkiye'ye getirdi. Stoper konusunda da girişimler sürüyor. Orta saha ve forvet için de iki isim gündemde. Özellikle Petkovic'ten gelecek haber sabırsızlıkla bekleniyordu. Aylardır peşinde olunan 28 yaşındaki santrfor Karadeniz ekibine çok yakın.

64dbca74a468601ea8596445.webp

Taxiarchis Fountas İstanbul'da

Hücum opsiyonlarını artırmak isteyen Trabzonspor'un gündeminde bulunan Yunan futbolcu Taxiarchis Fountas dün akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. Menajeri ve temsilcilerinin de bugün geleceği 28 yaşındaki futbolcu için eğer anlaşma sağlanırsa Başkan Ertuğrul Doğan'ın ofisinde sözleşme imzalanacak. Kısa sürede KAP bildiriminin yapılması bekleniyor. Son maçına geçen ay çıkan Fountas'ın Galatasaray maçında yer alıp almayacağı da merak konusu. Yunan medyası da futbolcunun yıllık 750 bin euro maaş alacağını ve 3 yıllık sözleşme imzalayacağını duyurdu.

2023/08/07/nuraly-alip.webp

Varsa yoksa Nuraly

Bu sezon takıma katılan Joaquin Fernandez ve Filip Benkovic'in geçirdiği sakatlıklar sonrasında bu bölgeye bir transfer daha yapmayı planlayan Nenad Bjelica ve ekibi, yönetime Nuraly Alip'in alınabileceğini bildirerek onay vermişti. Yönetim de Zenit ile yaptığı görüşmelerde belirli bir mesafe kat etti. Eğer istenen noktada buluşulabilirse Kazak stoper imza için Türkiye'ye getirilecek. Yabancı kontenjanını da sıkıntıya sokmayan genç yıldızdan olumlu dönüş alan Fırtına, Kasim Adams'ı da bu sebeple beklemeye aldı.

bjelica-istedi-trabzonspo-132-2-41.webp

Mendy ısrarı sürüyor

Orta alanda Siopis ile yollarını ayıracak olan Trabzonspor'da bugün veya yarın KAP açıklaması bekleniyor. Alanyaspor'dan geldiği günden bu yana taraftarın sevgilisi olan ancak bu yaz belindeki ağrıları sebep göstererek idmanlarla katılmayan tecrübeli futbolcu, ayrılma isteğini yönetime iletti. Bonservis beklentisi bulunduğunu ifade eden Başkan Doğan ve ekibi ise yapılan görüşmelerde Siopis'in 200 bin euro ödemesi karşılığında gitmesine onay verebileceklerini söyledi. Taraflar el sıkıştı. Bu bölgeye takviye yapmak zorunda olan teknik heyette ise Batista Mendy ismi öne çıktı. Anger SCO ile görüşmeler sürüyor. Aradaki fark da kapanabilir düzeyde. Gözler gelecek olumlu haberlere çevrildi.

2023/05/11/bruno-petkovic-trabzonspor.jpeg

1 numara Petkovic

Maxi Gomez, Fode Koita ve Djaniny Semedo ile yollarını ayırmak isteyen Trabzonspor, bir süredir Bruno Petkovic için Dinamo Zagreb ile görüşmeler yapıyor. Temasların geldiği son noktada teklifini ileten yönetim, kararını vermesi yönündeki talebinin karşılığını beklemeye başladı. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında AEK'ya karşı 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-1 yenik ayrılan mavi beyazlılar, elde edemediği avantaj sebebiyle golcü futbolcunun yanı sıra Luka Ivanusec, Josip Sutalo ve Dominik Livakovic'in de gidişine onay verecek.

2023/06/24/bruno-petkovic-croazia-brasile.jpg

Bjelica yeniden görüştü

Bu arada teknik direktör Nenad Bjelica'nın tecrübeli oyuncuyla bir görüşme daha yaptığı da Hırvat basınında çıkan haberlerin detaylarında paylaşıldı. Hırvat hoca, özellikle Slovenya kampında Dinamo Zagreb ile aynı otelde kamp yapıldığı için eski öğrencisiyle birkaç kez yüz yüze temas kurmuştu. İlk başta 5 milyon euro'dan kapıyı açan, sonrasında 4 milyon euro'ya düşen Dinamo Zagreb'in ise 1 yıl kontratı kaldığı için Petkovic'i satmaktan başka şansı yoktu. Hırvat basını, Petkovic'in cumartesi günü İstanbul'da oynanacak Galatasaray derbisinde hazır olabileceğini öne sürdü. 1.93 boyundaki santrfor, kulübünün ısrarla sözleşme uzatma tekliflerini geri çevirerek bordo-mavili takıma gelmek istediğini gösterdi.

2023/07/04/bruno-petkovic-dinamo-22052023-b.webp

Müjdeyi vermişti

Kulübün Yönetim Kurulu Üyesi Birhan Emre Yazıcı, Petkovic transferini yaklaşık iki hafta önce duyurmuştu. Yazıcı, "Petkovic geliyor. Sosyal medyada yazılan çizilenlere bakmayın. 3 transferimiz tamam" demişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.