Trabzonspor'da dev harekat! Dusko Tosic ve 6 futbolcu daha...

Trabzonspor'da dev harekat! Dusko Tosic ve 6 futbolcu daha...
Daha önce ülkemizde Gençlerbirliği ve Beşiktaş formaları giyen Dusko Tosic ikinci kez Türkiye'de top koşturabilir. Sırp stoper için Trabzonspor devreye girdi. Fırtına ayrıca 6 futbolcu için de girişimde bulunacak.

Sezonun ilk yarısında kalan son 3 maçında 9 puan hedefleyen ve sonrasında da transferlerine hız verecek olan Trabzonspor'da gündeme sürpriz bir isim geldi. Daha önce Gençlerbirliği ve Beşiktaş formalarıyla başarılı sezonlar geçiren Dusko Tosic ikinci yarı bordo mavili formayı giyebilir. Ligi tanıması, tecrübesi ve olgunluğu ile Ünal Karaman'ın listesine giren Sırp stoperin katkı vereceğine inanılıyor. Ayrıca Ersun Yanal döneminde Büyükçekmece'de yapılan görüşmelerin ardından Trabzonspor'un kapısından dönen Tosic bu kez imza atabilir. Çin'den ayrılmayı kafasına koyan tecrübeli oyuncu için şartlar zorlanacak.
 


Öncelikler belirlendi

Milliyet'in haberine göre Sivasspor'un 4 puan gerisinde şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor'da tek hedef 9 puan. Farklı bir şey düşünmeyen Fırtına'da ocak ayından itibaren transfer operasyonu başlıyor. Vakit kaybetmeyi düşünmeyen Başkan Ahmet Ağaoğlu ve ekibi, belirlenen futbolcuların transferi ya da kiralanması konusunda sonuca yönelik girişimlerini yapacak. Karaman'ın raporu doğrultusunda sağ açık, orta saha ve stopere takviye gerçekleşecek.

badou ndiaye


Transferde o isimler var

Trabzonspor'un transfer harekatında çok önemli futbolcular yer alıyor. Bunlardan ilki Sivasspor'un sözleşmesi sona erecek olan oyuncusu Mert Hakan Yandaş. Bir diğer isim ise ülkemizde Osmanlıspor ve Galatasaray formaları giyen Badou Ndiaye. Bir diğer futbolcu da Daniel Amartey. Kanatlarda ise yine Sivasspor'dan Emre Kılınç, Yiğidoların formasını terletmiş olan Hull City'li Kamil Grosicki ve Eskişehirspor'un Nijeryalı oyuncusu Jesse Sekidika'nın adı geçiyor. Stoperde de Dusko Tosic'in adı var. 

dusko tosic


Mali şartlar zorlanacak

Çin’de sezon biterken, kulübü Guangzhou R&F’de son maçlarda kadro dışı kalan Tosic, ayrılmayı düşünüyor. 1 yıl mukavelesi kalan 34 yaşındaki Sırp futbolcu, Türkiye’ye dönmeye sıcak bakıyor. Ancak bu transferi gerçekleştirmek için Bordo- Mavililer’in mali şartları da zorlaması şart. Guangzhou R&F’de 5 milyon Euro’ya yakın yıllık ücreti bulunan Tosic için kıran kırana pazarlıklar yapılacak. Oyuncu, en az 2 yıllık sözleşme önerisiyle ikna edilmeye çalışılacak.


Rakip güçlü

Tosic ile sadece Trabzonspor değil, Başakşehir de yakından ilgileniyor. İstanbul ekibi, sol stoper olarak Tosic’i renklerine bağlamayı hedefliyor. 34 yaşındaki savunmacı konusunda teknik direktör Ünal Karaman’ın özellikle çok istekli olduğu öğrenildi. Başarılı hoca, şampiyonluk mücadelesi verilen sezonun ikinci yarısında direkt olarak takıma katkı sağlayacak, tecrübeli ve ligi tanıyan bir stoper istiyordu. Tosic, Karaman’ın belirlediği tüm kriterlere uyuyor.


Bir kez daha Türkiye

Gençlerbirliği’nde müthiş 3 sezon geçirdikten sonra Beşiktaş’a transfer olan Dusko Tosic, 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında kazanılan Süper Lig şampiyonluklarında takımın adeta gizli kahramanı olmuştu. Sol bek geldiği Kartal’da stoperde vazgeçilmez olan Tosic, 2017- 2018 sezonundan sonra ise Çin’e gitti. Guangzhou R&F’de 2 yılı tamamlayan Tosic için devre arasında yeni bir Türkiye macerası başlayabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.