Trabzonspor'da Edgar Ié fırtınası! Kendini aştı...

Trabzonspor'da Edgar Ié fırtınası! Kendini aştı...
Geçen sezon başında daha önce kiralandığı Feyenoord'da gitme arefesinde iken takımda kalan ve vazgeçilmez isimlerden biri haline gelen Edgar Ié, her geçen an kendini daha da yukarı çekiyor. İlk 10 haftada ve 4 Konferans Ligi ön elemesinde dakika kaçırmayan Portekizli stoper istatistiklerini de geliştirdi.

Yusuf Yazıcı'nın transferine karşılık olarak hakları alınan ve yüzde 50 sonraki satıştan payla kadroya katılan Edgar Ié, takımın en iyilerinden biri olmayı başardı. İlk senesinde formasını giymediği Karadeniz temsilcisi yerine Feyenoord'da top koşturan Portekizli stoper kapalı kutu olarak gözükse de geldiği andan itibaren farkını ortaya koydu. Beşiktaş maçı ile başlayan kariyerinde ilk 10 haftalar başladığında bu sezonki istatistikleri geçen sezonu geride bıraktı.


 

Fire vermedi

Partneri Vitor Hugo ile birlikte oluşturduğu stoper tandeminde geçen sezonun ilk 10 haftası ele alındığında Beşiktaş karşısında alınan 3-1'lik mağlubiyette 78'inci dakikada oyuna giren Edgar Ié, 12 dakika sahada kaldı. Gaziantep mücadelesinde de sakatlığı sebebiyle 27. dakikadan oyundan çıkmak zorunda kaldı. Bu iki karşılaşmada oynamadığı dakikaları kaçırmış olan deneyimli oyuncu bu sezon ise ilk 10 maçın tamamında yeşil çimlerdeki yerini aldı. Aryıca Molde ve Roma eşleşmelerinde toplam 390 dakikalık mücadelenin de en fazla süre alan ismi olmayı başardı.


 


Değerini katladı

Trabzonspor'a geldiği dönemde 3 milyon euro piyasa değeri bulunan 27 yaşındaki futbolcu zaman içerisinde gösterdiği gelişimle defans hattının değişilmezlerinden biri haline gelirken bu durum piyasa değerine de yansıdı. Şu andaki değeri ise 5.5 milyon euro.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.