Trabzonspor'da forvet harekatı: Niasse ve Diony

Trabzonspor'da forvet harekatı: Niasse ve Diony
Forvet transferi konusundaki çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da son iki hedef Oumar Niasse ve Lois Diony. Fırtına iki isimden birini kadrosuna katarak ileri hattaki son hamlesini yapmak istiyor.

Alexander Sörloth'u kiralayarak hücum hattına önemli bir transfer yapan Trabzonspor'da ikinci isim için de gün sayılıyor. Bordo mavililer Sturridge sonrasında değiştirdiği hedeflerinden ikisi olan Niasse ve Diony için temaslarını sıklaştırdı. İki oyuncunun da kiralanması konusunda görüşen Fırtına lige kadar yeni futbolcusunu yetiştirmeye çalışıyor.

Fransızlar yazdı
Fransa basınında çıkan haberlere göre bordo-mavili ekibin kurmayları Everton'dan istedikleri Niasse'nin olmama ihtimaline karşılık Saint Etienne'den Lois Diony için girişimde bulundu. 26 yaşındaki santrfor için şartlar soruldu. 2017'de Saint Etinenne, Dijon'dan 10 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek renklerine kattığı 1.83 boyundaki oyuncuyu, aynı sezonun devre arasında Bristol City'ye kiralık olarak yollamıştı. Geçen sezon Fransız kulübünün formasını giyen Diony, tüm kulvarlarda 32 maça çıkmış, 7 gol atıp, 2 de asist yapmıştı.

Son alternatif
Trabzonspor'un istediği santrforlardan Oumar Niasse artık gelmeye çok yakın... 2015-16 sezonunun devre arasında 18 milyon euro bedelle Everton'a transfer olan Senegalli golcü, İngiliz ekibinde fazla forma şansı bulamadı. Hull City ve Cardiff'e kiralanan 29 yaşındaki oyuncu, yeni sezon öncesinde de takımda 5. santrfor durumuna düştü. Calwert Lewin, Richarlison, Moise Kean ve Cenk'in arkasında kalan Niasse ayrılmak istediğini yönetime bildirdi. Trabzon'un da ilgisinden memnun olan başarılı oyuncunun, Türkiye'ye dönmeye sıcak baktığı ve bu nedenle Karadeniz ekibinin teklifine yeşil ışık yaktığı bildirildi.

İki kez istendi
Ada ekibinin de bonservis için fazla çıkartmayacağı gelen haberler arasında. Senegalli santrfor için Everton ile pazarlıklarını sürdüren Karadeniz ekibinin, görüşmelerde aşama kaydettiği ve arada küçük pürüzler kaldığı bildirildi. 29 yaşındaki forvet de Türkiye'ye dönmek için İngilizlere baskı yapıyor. 2014'te Akhisar forması giydiği dönemde ciddi şekilde görüşülen ancak transferi son anda yatan Niasse, 2016'da tekrar kiralık olarak gündeme gelmişti. Ancak bu kez de kulübü Everton transfere izin vermemişti. Aradan yıllar geçmesine rağmen Fırtına'nın Niasse aşkı bitmedi. Fotomaç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.