Trabzonspor'da gündem transfer! Kimler gidecek kimler kalacak

Trabzonspor'da gündem transfer! Kimler gidecek kimler kalacak
4 Ocak 2018 Perşembe günü resmen başlayacak olan transfer döneminde önemli isimleri mercek altına alan Trabzonspor'da takımdaki bazı oyuncuların durumu da netlik kazanmaya başladı. Bazı futbolcuların gitmesine kesin gözle bakılırken bazıları ise takviye veya Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın raporuyla en azından sezon sonuna kadar formasını yine terletecek. İşte isim isim değerlendirme...

Hareketli başlayan transfer döneminde ıslak imzalar da atılmaya başlıyor. Özellikle dört büyükler ve Medipol Başakşehir'in yapacağı takvieyelere büyük ilgi var. Ligde ilk yarıyı 7. sırada kapatan Trabzonspor da hem yurt içi hem de yurt dışındaki arayışlarını sürdürürken diğer taraftan da takımın mevcut oyuncularının durumu merak ediliyor. Muhabirimiz Burak Zihni bordo mavililerde transferle ilgili değerlendirmelerini yazdı.

Kaleciler
Onur, Esteban, Uğurcan ve Arda'dan yana herhangi bir problem görünmüyor. Trabzonspor ikinci yarıda da bu dörtlü ile yoluna devam edecektir.

onur kıvrak trabzonspor

Defans
Emmanuel Mas: Gitmesi artık hemen hemen kesin gibi. Arada çok az bir fark var. Eğer bu fark da eritilirse Mas ülkesinin en büyük takımlarından birinde oynayacak.
Joao Pereira: Yaşlı kurt her hafta performansıyla biraz daha büyülüyor. Yaşına rağmen ortaya koyduğu efor onu bir sene daha Trabzon'da tutacak gibi görünüyor. Sözleşmesi bir yıl daha uzatmak için çalışmalar başladı.
Jan Durica: Sakatlıklarla boğuşuyor. İlerleyen yaşı bu durumu atlatmasında engel gibi. Siperane mücadelesinden yana problem yok ama Trabzonspor'un daha hızlı bir stopere ihtiyacı var. Eğer ücretinden feragat ederse ve yabancı kontenjanında herhangi bir aksilik yaşanmazsa takımda kalma ihtimali bulunuyor.
Uğur Demirok: Sözleşmesinin son senesinde. Şu ana kadar kişiliği ile ön plandaydı. Performansı dalgalı bir seyir gösterse de takımın gelecek sezonda da rotasyon hamlelerinden biri olması bekleniyor. Kontratı uzatılacak.
Tomas Hubocan: Marsilya'dan kiralık geldikten sonra Ersun Yanal inatla oynatmadı ama formayı aldıktan sonra da bırakmadı. Satın alma opsiyonu da cüzi bir miktar. Slovak oyuncuyla yola devam edilecek.
Mustafa Akbaş: Çok tartışılan öz evlat tayfasının son ürünü. Takımda en az maaş alan oyunculardan birisi. Taraftar onu sürekli eleştiriyor. Düzenli oynayabileceği bir takımdan teklif gelirse gönderilebilir.
Kamil Ahmet Çörekçi: Bu sezon transfer edildi. Pereira gibi bir yıldızın arkasında olması bir avantaj. Yola devam edilecektir.
Abdurrahim Dursun: Takıma bu sezon yükseldi. Uzun süre bordo mavili formayı giymesi bekleniyor.

jose sosa

Orta saha
Jose Sosa:
Kağıt üzerinde kiralandı ancak yapılan anlaşmanın satın alma üzerinden gerçekleştiğini sağır sultan biliyor. Her ne kadar ilk yarı kendisini gösteremese de bonservisi için gereken yapılacak. İkinci yarı çok farklı bir Sosa bekleniyor. Aldığı ücretin karşılığını vermesi de elbette.
Theo Bongonda: Celta Vigo'dan büyük umutlarla kiralandı. UEFA Avrupa Ligi'nde takımıyla gösterdiği performans ve La Liga'da çıktığı maç sayısıyla heyecan yarattı ama kulübeye mahkum oldu. Ne Ersun Yanal'ın ne de Rıza Çalımbay'ın tercihleri arasına girebildi. Hocalar zaman zaman onu oynatmadığı için eleştirildi. Özellikle puan kaybedilen maçlarda. Oynamadığı zamanlarda da sosyal medyadaki tavırları zaman zaman tepki çekti. O da Mas gibi ayrılacaklar listesinin ilk sıralarında.
Volkan Şen: Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Trabzonspor'a ikinci kez imza attı ama yine tutmadı. Konya maçı öncesinde antrenmanı yarıda bırakması bardağı taşıran son damla oldu. Performansı da eski günlerinin uzağından geçmeyen oyuncu için yolun sonu görünüyor.
Yusuf Yazıcı: Dalgalı performansına rağmen Burak Yılmaz ile birlikte takımın skor yükünü üstlendi. Teklifler olduğu söylense de henüz net bir girişim yok. Eğer tatmin edici bir öneri gelirse gidebilir ancak şu an için zor görünüyor.
Olcay Şahan: Karakterinden yana sorun yok ama performansı son oynadığı Karabükspor maçında diplerdeydi. Eğer böyle devam edecekse kalmasının da anlamı yok. Onun da yıllık ücretini karşılayabilecek bir Anadolu takımı bulmak zor.

Okay Yokuşlu: Avrupa'dan teklifler olduğu söylendi. Özellikle Leverkusen'in ciddi girişimleri için birçok haber yapıldı. Takımın en sağlam oyuncularından biri Okay. Kötü de oynasa ilk 11'e yazılacak isimlerin başında. Yaza kadar formasını yine giyecek gibi görünüyor.
Ogenyi Onazi: Sezon başı İngiltere'ye gidişi gerçekleşmemişti. Ardından takıma adaptesi de uzun zaman aldı. Geldiği günden bu yana saman alevi gibi parlayan formuyla topun ağzındaki oyunculardan biri. Eğer memnun eden bir teklif gelirse satılabilir.
Juraj Kucka: Tartışılamaz konumunda. Teklif de yok. Takımda kalacak.
Fabian Castillo: Bal yapmayan arı. Amerika'dan sonra burası 'large' kalıyor ona. Birkaç maçlık gösteri sonrası kaybolup gidiyor. Trabzonspor'un daha komplike bir kanat oyuncusuna ihtiyacı var.
Matus Bero: 10 numara olarak geldi ama kanat oyuncusu olarak kullanıldı. Bazen de merkeze kaydırıldı. Ancak bir oyuncu mevkisi dışında da oynasa bazı becerileri göstermek zorunda. En azından burada olmadı Bero'dan. Belki kiralık verilebilir.
Abdülkadir Ömür: Trabzonspor taraftarı 150 milyon diye lanse ediyor onu. Çalımları, oyun görüşü ve zekası birleşince izlemesi keyif. Çıkan haberler var ama takımda kalacaktır.
Hasan Batuhan Artarslan: Yedek kulübesinde de olsa Trabzonspor forması giymek önemli. Şans geldikçe kullanması gerekiyor. Durumu sezon sonu belli olur.

burak yılmaz trabzonspor

Forvet
Burak Yılmaz:
 Takımın gol yükünü çekiyor. Ayrılması imkansız.
Dame N'doye: Sözleşmesinin son senesinde o da. Kalması için tek çare ücretinden feragat etmesi. Takasta kullanılabilir.
Hugo Rodallega: İyi bir teklif gelirse satılır. Burak'tan sonra Trabzonspor'un böyle bir golcüye sahip olması büyük bir şans.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.