Trabzonspor'da kritik hafta

Trabzonspor'da kritik hafta
1 Temmuz'da başlayacağı sezon öncesi kampına kadar kadrosunu şekillendirmeye çalışan Trabzonspor'da kritik hafta başladı. Bordo mavililerde bu hafta yaşanması beklenen hareketlilikle birlikte imzaların da gelmesine kesin gözle bakılıyor. Peki hangi oyuncunun transferi ne aşamada? Muhabirimiz Burak Zihni'den son bilgiler...

Ünal Karaman ile yeni bir serüvene başlayan Trabzonspor'da takıma katılacak isimler de merak ediliyor. Bordo mavili taraftarlar transferlerin imza atmasını sabırsızlıkla bekliyor. Rotasını Avrupa'ya çeviren Fırtına, yurt içinden de yıldız isimlerle temas halinde. İddialı bir kadro kurmak için çalışan yöneticilerin bu hafta içerisinde imzalara da başlaması söz konusu. Trabzonspor'un listesinde bulunan futbolcularla ilgili son durum haberimizde yer alıyor.

1) Damien Da Silva (SM Caen): Portekiz asıllı Fransız futbolcu aslında sinyali sezon sonunda vermişti. PSG ile oynanan ve 0-0 biten mücadelenin ardından 'Yurt dışı deneyimi mi? Neden olmasın. Henüz takımımla sözleşme imzalamadım. Ayrılma ihtimalim var' sözlerini sarf etmişti. Yeni sezonda kadrosunda görmek istediği tecrübeli stoperle bir süredir görüşen bordo mavililerin artık işi bitirme noktasına getirmesi ve Da Silva'ya imza attırması bekleniyor. Başkan Danışmanı Özkan Sümer de iki stopere ihtiyaç olduğunu bildiklerini belirterek ağırlığın bu bölgeye verildiğini açıklamıştı.

2) Davide Santon (Inter): İtalya'da herkes onu yeni bir yıldız olarak görüyordu ancak beklenen patlamayı bir türlü gerçekleştiremeyince Inter'in gözden çıkardığı isimlerden biri haline geldi. Yaşadığı sakatlıklar da buna etken oldu. Maliyeti düşük bir kiralama ile Trabzonspor'a getirilebileceğini inanan bordo mavili yöneticiler Santon'u listeye aldı. Bu sezon sadece 5 maçta 90 dakika forma giyen tecrübeli futbolcu için nabız yoklanıyor.

3) Sadık Çiftpınar (Yeni Malatyaspor): Geçen sezon oynadığı futbolla takımının en gözde oyuncularından biri olan Sadık da transfer raporuna yazılan isimlerden biri. Özellikle Galatasaray mücadelesinde rakiplerine göz açtırmaması Sadık'ı sadece Trabzonspor değil Galatasaray'ın da listesine girmesine sebep oldu. Şampiyonlar Ligi'ne altyapıdan yetişen oyuncu kontenjanı için futbolcu yazmak zorunda olan sarı kırmzılılar da Sadık'a talip. Daha önce Trabzon'da Akçaabat Sebat forması giyen tecrübeli futbolcunun bu sebeple Fırtına'ya sıcak bakabileceği düşünülüyor. Ayrıca Teknik Direktör Ünal Karaman'ın Malatya camiasıyla yakınlığı transferi kolaylaştırabilir.

damien da silva trabzonspor

4) Umar Aminu (Osmanlıspor): Uzun zamandır ligimizde top koşturan Umar Aminu takımı küme düştü ama kendisi Süper Lig'de kalmak istiyor. Nijeryalı oyuncu için Trabzonspor devrede. İstenen bonservis bedeli 10 milyon euro civarında zikredilse de sağ kanat oyuncusunun ısrarlı tavrı işleri değiştirebilir. Yönetim ayrıca Aminu'nun menajeri ile de temas halinde. İlk etapta satın alma opsiyonlu kiralama düşünülüyor.

umar aminu trabzonspor

5) Ronielson (boşta): Takımı ile sözleşme uzatmayan Ronielson Trabzonspor'un gündemine düşen ilk futbolcuydu. Sağ ve sol kanat bölgelerinin yanısıra santraforda da oynayabilen Brezilyalı ile görüşen bordo mavililer yıllık ücretin yanısıra imza parası ile transferi bitirmeyi amaçlıyor. Bonservis ödenmeyecek olmasından dolayı bu ücretlerin biraz daha yükseltilmesi de söz konusu. Eğer bir hareketlilik veya gelişme yaşanırsa takıma ilk katılan isim Ronielson olabilir.

6) Tiago Pinto (Osmanlıspor): Bir başkent ekibi oyuncusunu daha listesine dahil eden Trabzonspor bu kez sol bek için girişimlere başladı. Novak'ın menajerinden dolayı ayrılmasına kesin gözle bakılırken yerini ise Portekizli oyuncunun alması bekleniyor. Osmanlıspor'a 205-2016 sezonunda transfer olan tecrübeli futbolcunun iki yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Pinto'da da Umar Aminu gibi satın alma opsiyonlu kiralama gündemde.

johannes hopf trabzonspor

7) Johannes Hopf (Gençlerbirliği): Onur ve Esteban'ın sakatlıklarının yanısıra Arda ve Uğurcan'ın tecrübesizlikleri Trabzonspor kalesi için arayışı da mecbur kıldı. Listeye daha önce Muhammed Şengezer alınsa da Bursaspor'un katı tavrı nedeniyle ibre Johannes Hopf'a çevrildi. Gençlerbirliği'nde başarılı performansı ile zaman zaman adından söz ettiren İsveçli kalecinin transferiyle Esteban'ın gönderilmesi bekleniyor. Hopf'un iki sezon daha sözleşmesi bulunuyor.

8) Onur Ergün (İstanbulspor): Trabzonspor'un 1. Lig'den transfer etmesi beklenen oyuncular arasında yer alan Onur Ergün için görüşmeler sürüyor. Bordo mavililer orta saha rotasyonuna dahil edebileceğini düşündüğü Onur'un yanısıra Samsunspor'dan Enes ilkin için de beklemede. Kanatlarda görev yapabilen Enes'in kulübü Samsunspor'a teklif götürüldü. Kongrede başkan seçilen İsmail Uyanık'ın cevabı bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.