Trabzonspor'da milyonlarca euroluk sınav! Kimi sakat kimi formsuz

Trabzonspor'da milyonlarca euroluk sınav! Kimi sakat kimi formsuz
Transfer sezonunda son olarak Trezeguet'i duyuran ve yabancı sayısını 17'ye yükselten Trabzonspor'da birkaç oyuncu ile yolların ayrılması gerekiyor. Kontenjan fazlası bulunan Flavio, Diabate, Trondsen, Koita ve Gervinho'ya kulüp bulması gerektiği söylenirken diğer yandan da sözleşme feshi için de zemin oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak bu durumun içinden kurtulmak hiç de kolay değil.

Şampiyonluk parolası ile hazırlıklarına başladığı yeni sezonda da iddiasını ortaya koyan ve önemli transferlere imza atan Trabzonspor'de sıcak saatler yaşanıyor. Birçok oyuncuyla temasta bulunan bordo mavililerde yabancı konusundaki gelişmelerin ağır işlemesi el kol bağlıyor. Haji Wright'ın imzasına mevcut sayı engel olmuş durumda. Hatta gündemdeki birçok isim de eğer sayı 14'ün altına inmezse gelecek gibi gözükmüyor. Ancak gitmesi beklenen isimlerin güçlü kontratları var. Flavio, Diabate, Koita, Trondsen ve Gervinho ile bugün sözleşme feshi yapıldığı takdirde ödenecek ücret oldukça yüklü.



3 maçlık süresi var

Kasımpaşa'da oynadığı dönemde de olmak üzere birçok kez sakatlanan ve bu konuda sicili oldukça kabarık durumda bulunan Fode Koita ile anlaşma yapan Trabzonspor, Gineli oyuncuya her sezon 1.5 milyon euro civarında yıllık ücret ödüyor. Kalan iki sezonda Afrikalı oyuncu 1.150 milyon ve 1.200 milyon euro üzere garanti maaşın yanı sıra 666 bin euro da imza parası alacak. Toplamda 3 milyonun üzerinde bir maliyet bordo mavilileri bekliyor. Koita ise bu sezon sadece 271 dakika sahada kalabildi. Bu da 90 dakika üzerinden sadece 3 maça denk geliyor.


 

Hayal kırıklığı yaşadı

Sörloth'un 'kankası' olarak Trabzonspor'a imza atan Anders Trondsen de kadroda düşünülmeyen isimler arasında yer alıyor. Norveçli futbolcu Rosenborg'dan Trabzon'a gelirken 800 bin eurodan 950 bin euroya kadar yükselen maaşlı bir kontrata imza atmıştı. Son iki sezonunda 900 bin ve 950 bin euro kazanacak. Bu da toplamda 1 milyon 850 bin euro ediyor. Ülkesinde bu seviyeleri görmesi zor olan Trondsen ile de fesih yoluna gidilebilir.



Sakatlık sonu oldu ama...

Abdullah Avcı'nın isteği üzerine alınan isimlerden biri olarak göze çarpan ve performansıyla da adından söz ettiren Gervinho, reklam panolarına çarpması sonrasında geçirdiği sakatlıkla herkesi şoke etmişti. Fildişili oyuncunun uzun sürecek sakatlığı ile birlikte sözleşmesi tadil edilmiş ve gelecek sezonun sonuna uzatılmıştı. Bu hamle ile birlikte deneyimli isme verilecek para da bir bakıma ertelenmiş oldu. Yönetim anlaştığı 2 milyon 150 bin euro üzerinden pazarlıklara başladı.


 


Fedakarlık yapmaları gerekiyor

Geçen sezon Giresunspor'da forma giyen Fousseni Diabate ile Flavio Medeiros'un durumu ise dğer isimlerden farklı. Önemli ölçüde yeşil beyazlı takıma katkı veren ikili transferde birçok takım tarafından takipte ancak yıllık maaşları sorun. Gineli kanat oyuncusu 1.1 milyon euro, Flavio ise 750 bin euro kazanıyor. Komşu şehre kiralanırken de ücretleirnin bir bölümü karşılanmıştı. Bu sezon ise tamamen bağların koparılması bekleniyor. Ama yine de Flavio'dan bonservis beklentisi söz konusu. İki futbolcunun toplam kontrat maliyeti ise 2.5 milyon euro.


 

Yönetim kritik virajda

Beş oyuncunun toplam maliyeti ve sözleşmelerinin feshi durumunda ödenmesi gereken tazminat 10 milyon euroya yakın. Hatta kamptaki durumuna göre hakkında karar verilecek Jean Evrard Kouassi'nin de dahil olmasıyla birlikte bu miktara 4.2 milyon euro da eklenmesi gerekiyor. Yönetim ise kasayı sarsmadan ve en az hasarla bu süreci atlatarak yeni transferler yapmak amacında.


Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.