Trabzonspor'dan Aboubakar bombası! Vincent Aboubakar kimdir?

Trabzonspor'dan Aboubakar bombası! Vincent Aboubakar kimdir?
Transfer dönemi başlamamsına rağmen iki futbolcuyu kadrosuna katan ve bir yeni ismin de işini bitirmek üzere olan Trabzonspor, daha önce Beşiktaş forması da giyen Vincent Aboubakar'ın peşine düştü. Peki Vincent Aboubakar kimdir? Detaylar haberimizde.

Gelecek seoznun kadrosunu kurma çalışmaları kapsamında yoğun mesai harcayan Trabzonspor'da bomba bir isim gündeme geldi. Beşiktaş'taki performansıyla Türk futbol severlerin gözünün pasını silen Vincent Aboubakar için girişim yapılacak. Bordo mavililer Şampiyonlar Ligi tecrübesi de olan Kamerunlu golcüyü satın alma opsiyonuyla kiralamak istiyor. Bu haber taraftarları da heyecanlandırdı ve birçok kişi Vincent Aboubakar kimdir? sorusunu sormaya başladı. İşte detaylar...
 


Aboubakar hamlesi

Karadeniz Gazetesi'nin haberine göre forvet hattına takviye yapmasına kesin gözüyle bakılan Trabzonspor bir dönem ligimizde Beşiktaş'ta top koşturan şimdilerde Porto'da oynayan Vincent Aboubakar'a kanca attı. Bordo mavili ekibin Şampiyonlar Ligi biletini aldığı takdirde Kamerunlu golcü ile masaya oturacağı iddia edildi.

vincent aboubakar


Vincent Aboubakar kimdir?

Tam adı Vincent Paté Aboubakar olan Kamerunlu oyuncu 22 Ocak 1992 tarihinde Yaounde'de dünyaya geldi. 28 yaşındaki golcü futbolcu futbola Cotonsport'ta başladı. Birçok vatandaşı gibi ilk transferini Fransa'ya yaptı ve Valenciennes'e imza attı. Ardından da Lorient'e imza attı. İlk büyük transferini ise Porto'ya gerçekleştirdi. 12.3 milyon euro bedelle Portekiz'in yolunu tutan Afrikalı golcü, 2016-2017 sezonunda Beşiktaş'a kiralandı. Ardından ikinci sezon için yapılan görüşmeler sonuç vermedi ve mavi beyazlılardaki kariyeri devam etti. Bu sezon çıktığı 8 maçta 2 gol atma başarısı gösterdi. Kameraun Milli Takımı'nda ise 63 karşılaşmada 20 kez fileleri havalandırdı. 1.84 boyundaki yıldız santafroun sözleşmesi 2021 yılında bitiyor ve güncel piyasa değeri 5.5 milyon euro. Kariyerinde 1 Afrika Uluslar Kupası, 1 Portekiz Ligi, 1 Portekiz Süper Kupası ve 1 de Süper Lig şampiyonluğu bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.