Trabzonspor'dan Bulgaristan bombası! Todor Nedelev kimdir? Transfermarkt profili

Trabzonspor'dan Bulgaristan bombası! Todor Nedelev kimdir? Transfermarkt profili
Ünal Karaman'ın takımdan ayrılması sonrasında teknik direktörlük koltuğuna Hüseyin Çimşir'i oturtan Trabzonspor'da transfer çalışmaları sürüyor. Bordo mavililer Todor Nedelev'i listesine aldı. Peki Todor Nedelev kimdir, kaç yaşında ve nereli? Transfermarkt profili ve hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde.

Süper Lig'in ikinci devresine üçüncü sırada başlayacak olan Trabzonspor iddialı bir takım kurma yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Fırtına Badou Ndiaye'yi de kadrosuna kattıktan sonra rotasını komşu ülkelerden biir olan Bulgaristan'a çevirdi ve Botev Plovdiv'de forma giyen Todor Nedelev ile anlaşma sağladı. Taraftarlar Bulgar futbolcu hakkında da binlerce araştırma gerçekleştiriyor. Peki Todor Nedelev kimdir, kaç yaşında ve nereli? Transfermarkt profili ve tüm detaylar haberimizde.

Todor Nedelev kimdir?
7 Şubat 1993'te Plovdiv'de dünyaya gelen Todor Nedelev, şehrin kulübü olan Botev Plovdiv'de futbola başladı. 2004-2011 sezonları arasında burada top koşturan 27 yaşındaki oyuncu Kariyerinde Bulgar ekibi haricinde sadece Mainz'de forma giydi. Bu sezon 18 karşılaşmaya çıktı ve 7 gol atıp 3 de asist gerçekleştirdi. Boyu 1.76 olan Nedelev, 27 kez de milli takım için mücadele etti. Kariyerinde 21 maçı bulunuyor. Toplamda 69 gol atıp 64 de asist yaptı.

todor nedelev

Trabzonspor kiralayacak
Trabzonspor sezonun ikinci yarısı öncesi iddialı bir takım kurma yolunda önemli bir adım daha attı. Trabzonspor Bulgar ofansif orta saha Todor Nedelev ile el sıkıştı. İstanbul’a davet edilen 26 yaşındaki futbolcu kiralanacak. Bordo-mavililer, Badou Ndiaye'den sonra Bulgar ofansif orta saha oyuncusu Todor Nedelev ile prensip anlaşmasına vardı. Botev Plovdiv kulübüyle 1.5 yıllık daha sözleşmesi bulunan oyuncunun satın alma opsiyonu ile altı aylığına kiralanacağı öğrenildi. Sezon başından itibaren detaylı bir şekilde takip edilen Bulgar yıldız için bordo-mavili kulübün kiralama bedeli olarak oldukça düşük bir rakam ödeyeceği ifade edildi. Nedelev bu sezon Bulgaristan liginde oynadığı 18 maçta 7 gol ve 3 asistlik performans ortaya koydu.

.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.