Trabzonspor'dan Dalbert bombası! Dalbert kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı

Trabzonspor'dan Dalbert bombası! Dalbert kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı
Sol bek için yapacağı hamle merakla beklenen Trabzonspor'da yeni gündem Dalbert oldu. Brezilyalı oyuncu için temaslarda bulunduğu iddia edilen bordo mavililer mutlu sona yakın. Taraftarlar da kendisi hakkında bilgi sahbi olabilmek adına araştırmalarda bulunuyor. Peki, Dalbert kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Alioski, Meling ve Umut Meraş ile mayıs ayından bu yana girdiği temaslardan sonuç elde edemeyen Trabzonspor'da sol bek konusu büyük önem kazandı. Marlon sonrası burada Trondsen'in denenmesi hayal kırıklığı ile sonuçlanabilelcek bir süreci getirmeden yeni oyuncu için girişimler sürüyor. Bordo mavililer bonservisi Inter'te bulunan Brezilyalı Dalbert için Milano ekibi ile görüşüyor. Ayrıca kendisinin sayın alma opsiyonu da bulunacak. Taraftarlar da sambacı hakkında araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmak istiyor. Peki, Dalbert kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor.


İtalyan medyası duyurdu

İtalyan gazeteci Di Marzio'nun paylaştığı bilgiye göre Trabzonspor, Dalbert Henrique'yi kiralık olarak kadrosuna katmaya hazırlanırken 7 milyon euro satın alma opsiyonu da olduğunu belirtti. Dalbert geçen sezonu Rennes, önceki sezonu da Fiorentina'da kiralık olarak geçirdi. Dalbert, Fiorentina'da 34 resmi maçta 6 asist yapmıştı. Dalbert, Inter'de 28 maçta görev yaptı.


dalbert trabzonspor


 

Dalbert kimdir?

Tam adı Dalbert Henrique Chagas Estevão olan Dalbert 8 Eylül 1993 tarihinde Brezilya'nın Barra Mansa kentinde doğdu. Futbola bu bölgenin takımlarından Barra Mansa'da başladı. Fluminense ve Flamengo maceralarından sonra ilk yurt dışı performansını Academico Viseu ile yaşadı. Çıkış yaptığı ilk transfer de Vitoria Guimaraes oldu. Buradaki formuyla Nice'in dikkatini çekti. 2 milyon euro bonservisle alındıktan sonra 2017-2018 sezonunda Inter kendisi için 21 milyon euro bonservis ödedi. İkinci senesinde Fiorentina'ya kiralandı. Geçen sezonu da Rennes'te geçirdi. Bonservisinin bulunduğu Inter kendisini yeniden kiralamaya sıcak bakıyor gibi görünüyor. Daha önce adı Başakşehir ile de anılmıştı. Hücumcu bir bek olan Dalbert'in 2023 yazına kadar İtalyan temsilcisiyle kontratı bulunuyor. Kariyerine çıktığı 199 maçta 3 gol ve 18 asistlik istatistik yakaladı. Piyasa değeri 4 milyon euro.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.