Trabzonspor'dan Guilherme sürprizi! Guilherme kimdir?

Trabzonspor'dan Guilherme sürprizi! Guilherme kimdir?
Transfer döneminin kapanmasına kısa süre kala atağa geçen Trabzonspor'da gündeme gelen son isim daha önce adı Beşiktaş ile anılan Guilherme oldu. Bordo mavililer son günlerde karşı karşıya geldiği Süper Lig temsilcisinden en önemli futbolcusunu almak üzere. Peki Guilherme kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? Transfermarkt profili haberimizde.

Badou Ndiaye ve Bilal Başacıkoğlu ile güçlendirdiği kadrosuna takviye yapmayı sürdüren Trabzonspor, cuma günü sona erecek tescil döneminde flaş bir ismi daha gündemine aldı. Adı daha önce Beşiktaş ile ciddi ciddi anılan ve siyah beyazlı formayı giymesine kesin gözle bakılan Guilherme için girişimler başladı. Bordo mavililer iki gün içinde sambacıya forma giydirmek için çalışmalarını sürdürüyor.
 

Guilherme kimdir? Transfermarkt profili

21 Mayıs 1991 tarihinde Brezilya'nın Tres Rios kentinde dünyaya gelen Guilherme'nin tam adı Guilherme Costa Marques'tir. Futbola Portekiz'in Braga kulübünde başlayan ve burada profesyonel olan 27 yaşındaki futbolcu; Vizela, Gil Vicente ve Ole Brasil formaları giydikten sonra Legia Warszawa'ya transfer oldu. 220 bin euroya bonservisi alınan tecrübeli futbolcu, İtalya kariyerine ise Benevento ile adım attı. Geçtiğimiz sezon başında Yeni Malatyaspor ile anlaştı. Kariyerinde 291 maça çıktı ve 41 gol atıp 46 da asist yaptı. Kariyerinde 4 Polonya ligi ve 3 de Polonya Kupası şampiyonluğu bulunmaktadır. Guilherme Yeni Malatyaspor formasıyla 61 karşılaşmada yer aldı. 12 gol attı ve 13 de asist gerçekleştirdi.


guilherme Trabzonspor
 


Serbest kalma ücreti 40 bin euro

Fotomaç'tan Yunus Emre Sel'in haberine göre Süper Lig'de şampiyonluk kovalayan takımlardan olan Trabzonspor, kadrosunu kusursuz hale getirmek için kesesine uygun oyuncuların peşinden koşuyor. Bunlardan birinin de Yeni Malatyaspor'da forma giyen Guilherme olduğu öğrenildi. Kısa süre önce Beşiktaş'ın da gündeminde olan 28 yaşındaki orta saha oyuncusu için bordo-mavililerin de devreye girdiği kaydedildi. Teknik direktör Hüseyin Çimşir, Bilal Başacıkoğlu transferini gerçekleştirmelerine rağmen özellikle sağ kanatta gözünü kırpmadan forma verebileceği bir ismin alınmasını daha istemişti. Yönetim de transfer döneminin sonu yaklaştığı için macera aramadı ve Süper Lig içindeki isimlere yöneldi. Guilherme'nin adı ön plana çıktı. Karadeniz ekibinin renklerine bağlamak için harekete geçtiği Yeni Malatyaspor'un yıldızı Guilherme'nin kiralama sözleşmesinde serbest kalma bedeli olarak 150 bin euro yazıyor. Ancak menajeri Marcelo Rabalinho, sarı-kırmızılı yönetim ile yaptığı pazarlıkların ardından bu rakamı 40 bin euro'ya çekmişti. Trabzonspor'un bu rakamı yatırıp transferi sonuçlandırabileceği öğrenildi. Bordo-mavililerin elinde bu bölgede kullanabileceği oyunculardan Abdülkadir Ömür uzun süredir sakat. Yusuf Sarı da sık sık problem yaşıyor. Daniel Sturridge de düzenli olarak forma giyemiyor. Çimşir, burayı sağlam bir transferle güçlendirmeyi hedefliyor. Guilherme, Yeni Malatyaspor'un hücumdaki en etkin isimlerinden. Geçtiğimiz sezon 5 defa ağları sarsarken, 7 gol atmıştı. Bu yıl istatistiklerini daha yukarı taşımaya hazır. Henüz 19 hafta oynanmışken rakip ağları yine 5 defa sarstı. Asist sayısı da 6'yı buldu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.