Trabzonspor'dan iki bomba birden

Trabzonspor'dan iki bomba birden
Kasımpaşa'yı 6-0 gibi farklı bir skorla yenen ve zirvedeki rakiplerine gözdağı veren Trabzonspor'da iki ismin transferi her an açıklanabilir.

Süper Lig'in ikinci yarısına fırtına gibi bir giriş yapan ve Kasımpaşa ağlarını altı kez sarsarak karşılaşmadan 6-0 galip ayrılan Trabzonspor'da transfer konusunda da gelişmeler yaşanıyor. Bordo mavililer Bilal Başacıkoğlu ile prensipte anlaşırken Hüseyin Çimşir'in yardımcılığına da Eddie Newton'u getirmeyi planlıyor. Aslen Trabzonlu olan Bilal ile 2.5 yıllık sözleşme imzalanacak. Newton ise eşinin Türk olması sebebiyle teklife sıcak bakıyor.
 


Bilal Başacıkoğlu kimdir?

Trabzonlu tır şoförü bir baba ile Faslı bir annenin oğlu olarak 26 Mart 1995 tarihinde Hollanda'nın Zaanstad kentinde dünyaya gelen Bilal Başacıkoğlu 24 yaşında. Futbola Hellas Sport'ta başladı ve ardından Ajax altyapısına transfer oldu. HFC Haarlem Jeugd ile RKSV Pancratius alt yapı takımlarında da oynadıktan sonra profesyonelliğe adım atacağı Heerenveen'e transfer oldu. 2014-2015 sezonunda 3.5 milyon euro karşılığında Rotterdam ekibi Feyenoord'a ilk profesyonel transferini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz sezon başında Kayserispor ile Süper Lig kariyerine adım attı. Kariyerinde 1 Hollanda ligi, 1 Hollanda Süper Kupası ve 2 de Hollanda Kupası şampiyonluğu bulunuyor.

 

eddie newton


Eddie Newton kimdir?

Futbolculuk hayatında Chelsea, Cardiff, Birmingham, Oxford United, Barnet ve Hayes FC'de forma giyen Eddie Newton, 2008'de antrenörlük kariyerine başladı. 48 yaşındaki antrenör Roberto Di Matteo ile 176 maçta yer aldı. Guus Hiddink'in yanında ise 27 karşılaşmaya çıktı. Chelsea'nin gözlemci ekibinde de yer alan Newton, mevcut teknik direktör Lampard'ın da yardımcılarından birisi. Eşi Türk ve İsveç vatandaşı. Türkiye'ye de gelen İngiliz koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da forma hediye etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.