Trabzonspor'dan Koray Günter bombası! Koray Günter kimdir?

Trabzonspor'dan Koray Günter bombası! Koray Günter kimdir?
Süper Lig'de zirve mücadelesini büyük bir farkla önde götüren Trabzonspor transfer de de atağını sürdürüyor. Bordo mavililer stoper mevkisine yapacağı takviye ile defansını sağlamlaştırmak istiyor. İlk sırada yer alan isimlerden biri de Koray Günter oldu. Peki, Koray Günter kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde.

Dün öğle saatlerinde sezonu kapatan Edgar Ié'nin sözleşmesini feshettiğini duyuran Trabzonspor'da stoper mevkisi için çalışmalar sürüyor. Kaan Ayhan ile başlaan pazarlıklarda çok fazla yol kat edilemezken tamamen vazgeçilmiş değil. Teknik heyetin raporu doğrultusunda farklı oyunculara yönelen Fırtına'da adres yine İtalya oldu. Bu kez Verona'da forma giyen Koray Günter için nabız yoklanıyor. 4 milyon euroluk serbest kalma maddesi sebebiyle şu an imzaya yakın gibi görünen gurbetçi oyuncunun transferi için çalışmalar sürüyor. Galatasaray'ın eski hocası Igor Tudor'un öğrencisini sürekli oynatması bu anlaşmaya engel gibi duruyor. Peki, Koray Günter kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde.



Galatasaray 2.5 milyon euro ödemişti

2013-14 sezonunun devre arasında 2.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Bundesliga ekibi Borussia Dortmund'dan Galatasaray'a gelen Günter, sarı-kırmızılı ekipte beklentileri karşılayamamıştı. Altyapısından çıktığı Alman ekibi Borussia Dortmund'da önemli bir potansiyel olarak kabul edilen 27 yaşındaki oyuncu, Almanya alt yaş milli takımlarında 34 kez forma giydi.


 

Koray Günter kimdir?

Almanya'da yaşayan gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Koray Günter, 16 Ağustos 1994 tarihinde Almanya'nın Höxter kentinde doğdu. 27 yaşındaki stoper burada başladığı futbol hayatında Brakel'in ardından Borussia Dortmund alt yapısına transfer oldu. Sarı siyahlı ekipte profesyonelliğe de adım atan Günter, Alman ekibinden ilk yurt dışı transferini Galatasaray'a gerçekleştirdi. Burada geçirdiği dönemde pek başarılı olamadı. Sözleşmesi uzatılmadığı için serbest kaldı ve bu kez Genoa'nın yolunu tuttu. Hellas Verona'da önce kiralık oynadı sonrasında 2 milyon euroya bonservisi alındı. Kariyerindeki tüm kupaları Galatasaray'da kazandı. İki Süper Lig, 3 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa zaferi bulunuyor. Piyasa değeri 5 milyon euro. Kontratı gelecek sezon sonunda bitiyor.


koray günter


Menajeri tanıdık bir isim

Abdullah Avcı'nın onay verdiği isimlerden biri olan Koray Günter'in menajeri birçok Süper Lig ekibinin yakından tanıdığı isimler arasında. EMG Mundial adına çalışan Ersin Akan, Türkiye'de çok sayıda oyuncunun menajerliğini üstleniyor. Max Kurse, Güven Yalçın, Kenan Karaman, Paul Mukairu bu isimlerden bazıları.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.