Trabzonspor'dan Sakho bombası! Mamadou Sakho kimdir

Trabzonspor'dan Sakho bombası! Mamadou Sakho kimdir
Stoper hattına yapacağı takviye için birçok isimle görüşen Trabzonspor'un yeni bombası belli oldu. Daha önce Alexander Soloth'un kiralandığı Crystal Palace'tan bu kez de Mamadou Sakho için görüşmeler yapılıyor. Peki Mamadou Sakho kimdir? Kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı, boyu ve kilosu kaç? Transfermarkt profili haberimizde yer alıyor.

Devre arası transfer döneminde Badou Ndiaye'yi kadrosuna katarak Süper Lig'in en çarpıcı transferlerinden birine imza atan Trabzonspor bir bomba daha patlatıyor. Bordo mavililer aradığı ismi yine Premier Lig'de buldu. Alexander Sorloth ve Daniel Sturridge'nin de arkadaşı olan Mamadou Sakho için pazarlık masasına oturan Fırtına, en yakın sürede Fransız savunmacıyı kiralamayı hedefliyor. Deneyimli oyuncu ile ilgili haberlerin basında yer alması taraftarları da heyecanlandırdı. Birçok kişi Mamadou Sakho kimdir? Kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı, boyu ve kilosu kaç? gibi sorular soruyor. Yanıtı haberimizde.
 


Sakho olmazsa alternatifler hazır

Trabzon'un yerel gazetelerinden Karadeniz'in manşetine taşıdığı Mamadou Sakho'nun transferini 1-2 gün içerisinde bitirmeyi planlayan Trabzonspor, Fransız oyuncunun alternariflerini de belirledi. Ülkemizde Sivasspor ve Medipol Başakşehir formaları da giyen Manuel Da Costa'nın yanısıra West Ham United'da oyanayan Ogbonna da bordo mavililerin listesinde. Bu arada Sakho takımının oynadığı son maçta kadroya alınmadı.

mamadou sakho trabzonspor


Mamadou Sakho kimdir? Transfermarkt profili

Aslen Senegalli olan Mamadou Sakho 13 Şubat 1990 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te doğdu. Futbola ülkenin en popüler kulüplerinden biri olan Paris Saint Germain'in alt yapısında başladı. Bu kulüpter profesyonel olduktan sonra Liverpool tarafından 19 milyon euro karşılığında satın alındı. Crystal Palace formasını kiralık olarak giydi ve ardından da 29 milyon euroya bu kulübe transfer gerçekleştirdi. 2021'in haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan Fransz futbolcu 29 kez milli takım formasını terletti. Boyu 1.87 olan tecrübeli stoperin kilosu ise 83. Kariyerinde PSG ile kazandığı 3 kupa bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.