Trabzonspor'dan Sorloth harekatı

Trabzonspor'dan Sorloth harekatı
Gençlerbirliği'ni 2-0 yenerek zirve yolunda önemli bir adım atan Trabzonspor'da Alexander Sorloth, Hüseyin Göçek tarafından oyun dışı bırakılmıştı. Bordo mavililer karara itiraza hazırlanıyor.

Cumartesi günü Süper Lig'in 21. haftasında Gençlerbirliği deplasmanından 2-0'lık galibiyetle dönen Trabzonspor'da karşılaşmanın son dakikalarında Sorloth'un gördüğü kırmızı kart bordo mavilileri şoke etmişti. Rakibi Baiano'nun defalarca attığı tekmelere maruz kalan Norveçli golcü, rakibini ittikten sonra kırmızı kart görüp oyun dışı lalmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından Fırtına, tahkim yolunu tercih etti.

Mantıklı değil
Sabah Gazetesi'nin haberine göre, rakibinin kasıtlı tekmelerine sinirlenen ve tepkisi sonucu kırmızı kart gören Norveçli futbolcuya PFDK'dan 2 maç ceza çıkması halinde yönetim, olayın görüntülerini ve Sörloth'un sağ ayak bileğinin resimleriyle hazırlayacağı bir dosya ile Tahkim Kurulu'na başvuracak. Kariyerinde ilk kez kırmızı kart gören Sörloth ise, "Normalde sakin biriyim ama pozisyon çok sakin kalınabilecek bir pozisyon değildi. Ancak maçın ardından ayağımın halini görünce cidden daha çok korktum. Futbol oynuyoruz, bu kadar sert hareketleri yapmanın bir mantığı olduğunu düşünmüyorum" diyerek rakibinin tutumunu eleştirdi.

Özür  hafifletici olabilir
Bu arada Gençlerbirliği'nde Sorloth'a iki tekme atıp üçüncüyü deneyen Baiano, meslektaşından özür dilediğini belirten bir mesaj yayınladı. Orta saha oyuncusu; "Instagram hesabından açıklama yapan Baiano "Maçı kazanmayı çok istiyordum. Takımımın formasını onurlandırmak istedim sadece. Bundan dolayı maçtan Sörloth’un atılmasını istemeden sağladım. Senden, kulüpten ve herkesten içtenlikle özür dilerim." ifadelerini kullandı. Bu özürün cezada hafifletici bir rol üstlenebileceği ve Trabzonspor'un tahkim savunmasında da kullanılabileceği dile getirildi.

fabricio baiano

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.