Trabzonspor'dan stoper harekatı

Trabzonspor'dan stoper harekatı
Sivasspor'u 3-1 yenerek sezonun ilk galibiyetini alan Trabzonspor'da transfer çalışmaları sürüyor. Defansın ortasına sol ayaklı ve oyun kurabilen bir oyuncu isteyen Teknik Direktör Ünal Karaman'ın raporu doğrultusunda daha önce de istenen bir isim için görüşmeler başladı.

Toure ve Hosseini ile bu sezon stoper ikilisini oluşturan Trabzonspor'a yeni bir yıldız geliyor. Bordo mavililer İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığı döneminde de istenen ancak Chelsea'ye transfer olan Papy Djilobodji'yi kadrosuna katmak istiyor. Senegalli oyuncu geride kalan sezonu Dijon'da geçirmişti. Bonservisi Sunderland'de bulunan tecrübeli futbolcu takımının en yüksek maaşlı oyuncularından biri olduğu için gözden çıkarıldı. Trabzonspor ise Djilobodji'yi kiralamak ve satın alma opsiyonu koydurtmak amacında. Görüşmeler devam ediyor. Resmi imzalar bu hafta içerisinde atılabilir. Transfer sezonunun bitimine kadar hareketli saatlerin yaşanması bekleniyor. 

Daha önce de gündemdeydi
Papy Djilobodji ile Trabzonspor'un yolları daha önce de kesişmişti. Nantes'ta forma giydiği sezonlarda radara takılan Afrikalı yıldızın transferi için bir hayli uğraş verilmiş ancak Djiloboji kararını Chelsea'den yana kullanmıştı. Burada kalıcı olmayı başaramayan Senegalli ardından Werder Bremen'e kiralanmış ve ardındn Sunderland'ın yolunu tutmuştu. Bonservisi kırmızı beyazlı ekip tarafından alınan tecrübeli stoper son sezonda da Dijon'a kiralandı.

papy djilobodji

Oyun kurabiliyor
Uzun süredir sol ayaklı ve oyun kurabilen, paslaşmalarıyla takımın ileri çıkmasında katkı sağlayabilecek ve mücadelesi ile rakip forvetleri korkutabilecek bir stoper arayan Trabzonspor'da birçok isim gündeme gelip izlendi ancak Papy Djilobodji'de karar kılındı. Bordo mavililer bu transferi de tamamlarsa iki stoperi Senegalli olacak. Bilindiği üzere Zargo Toure de Senegal vatandaşı.

Papy Djilobodji kimdir?
Gerçek adı El Hadji Papy Mison Djilobodji olan Senegalli futbolcu 1 Aralık 1988 tarihinde Kaolack'ta dünyaya geldi. Futbola ASC Saloum'da başlayan Djilobodji Sénart-Moissy, Nantes, Chelsea, Werder Bremen, Sunderland ve Dijon formaları giydi. 17 kez milli olan tecrübeli futbolcu gol atma başarısı gösteremedi. Kariyerinde 257 maça çıktı.

Bir de ön libero
Trabzonspor'un stoper sonrasındaki hamlesi ise ön liberoya olacak. Ogenyi Onazi'nin memnun etmeyen performansı sonrasında bu bölge için arayışlar başladı. Pek çok oyuncu için görüşmeler yapılırken ön plana çıkan isimlerin başında Claudio Yacob geliyor. Son olarak WBA forması giyen Arjantinli serbest statüde bulunuyor. Bu da Trabzonspor'un işini kolaylaştırıyor. BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.