Trabzonspor'dan stoper harekatı: Kolodziejczak ve Tonelli

Trabzonspor'dan stoper harekatı: Kolodziejczak ve Tonelli
Yeni sezon hazırlıklarında Avusturya kampını bugün tamamlayacak olan Trabzonspor'da transfer çalışmaları da devam ediyor. Bordo mavililer stoper mevkisi için Lorenzo Tonelli ve Timothee Kolodziejczak'ı gündeme aldı.

Hazırlık maçlarından önceki süreçte savunmaya yapılması gereken takviyelerin üzerinde duran Ünal Karaman'ın bu öngörüsü Avusturya'da kanıtlandı. Gaston Campi ve Hüseyin Türkmen'in henüz hazır olmadığı bordo mavililerde yeni takviye için kollar sıvandı. Scout ekibinin belirlediği ve önceki dönemlerde de gündeme gelen iki isim ön plana çıktı. Lorenzo Tonelli ve Timothee Kolodziejczak. Tecrübelerinin yanısıra oyun esnasındaki sert yapıları ile de tanınan iki futbolcudan birini alabilmek için mücadele velrecek olan bordo mavililer takımdaki stoper sayısını da 4'e yükseltecek.

Tonelli pahalı
Trabzonspor'un görüştüğü isimlerden Timothee Kolodziejczak'in bonservisi elinde. Adı Beşiktaş ile de anılan 27 yaşındaki Fransız stoper, hem performansı hem de maliyetiyle bordo-mavili kulübe daha yakın. Ancak Karadeniz temsilcisi, Napoli'nin 29 yaşındaki savunmacısı Lorenzo Tonelli ile de yakın temasta. İtalyan ekibi, Tonelli için 7 milyon euro istiyor. Trabzonspor ile 1 milyon euro kiralama bedeli önerdi. Teklif kabul edilirse oyuncuyla masaya oturulacak. 

İsabetli oyunu dikkat çekiyor
Tonelli eskilerin tabiriyle 'kapı gibi' bir stoper. 29 yaşındaki oyuncu, İtalya'daki sert futbolun iyi uygulayıcılarından biri. Bu yüzden de ikili mücadele kazanma, hava topu kazanma, top kapma gibi istatistikleri bir hayli yüksek. Önemli bir özelliği de kazandığı bu topları oyuna isabetli şekilde sokması.

Nadir sakatlanıyor
Kolodziejczak geçen sezonu Saint Etienne'de geçirdi. 38 haftanın 36'sında ilk 11 olarak sahaya çıktı. Müthiş bir istikrar abidesi olan 27 yaşındaki defans oyuncusu 3 gol, 3 asistle hücuma da büyük katkı verdi. 7 defa da sarı kartla cezalandırıldı. Çok nadir sakatlandığı için bu konuda da güvenilir bir isim.

Fotomaç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.