Trabzonspor'dan Süper Lig'in yıldızına kanca!

Trabzonspor'dan Süper Lig'in yıldızına kanca!
Gelecek sezon için alternatifli bir kadro kurmak isteyen Trabzonspor'da her geçen gün yeni bir isim daha gündeme geliyor. Bordo mavililer geldiği günden bu yana skor için önemli katkılar yapan Caleb Ekuban'ı satarak fon oluşturmak ve yeni santraforunu da beliirlemek istiyor. Gündemdeki ismin ise Mame Thiam olduğu öne sürüldü.

Önümüzdeki seneden itibaren 21 takımla oynanacak olan Süper Lig'de geniş bir kadroya sahip olmak isteyen Trabzonspor'un Türkiye Kupası ile birlikte en az 45 maça çıkması bekleniyor. Bu sezon ençok sakatlıklarla mücadele eden takım olan ve kritik zamanlarda yıldız isimlerini kaybeden Fırtına'da bu durumun önüne geçilmek isteniyor. İlk hamleyi sağlık ekibine yapmayı planlayan yönetim, saha içine de takviye gerçekleştirecek. Bu sebeple Mame Thaim gündeme alındı.
 


Fenerbahçe de istiyor

Caleb Ekuban için her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Yurt dışından pek çok kulübün ilgilendiği Ganalı giderse, buraya yine potansiyeli yüksek bir oyuncunun gelmesi gündemde. Bu isim; Mame Thiam. Kasımpaşa’da özellikle pandemi sonrası müthiş bir performans gösteren Mame Thiam, toplamda çıktığı 25 maçta 11 gol attı, 4 asist yaptı. Hem forvet hem de kanat olarak görev yapan 27 yaşındaki Senegalli futbolcunun adı Fenerbahçe’yle de anılıyor. Trabzonspor, Thiam konusunda Kasımpaşa Kulübü’nün nabzını yokluyor.
 

Mame Thiam

 

Mame Thiam kimdir?

Tam adı Mame Baba Thiam olan Senegalli futbolcu, 9 Ekim 1992 tarihinde Nguidile'de doğdu. Futbola İtalya'da Sassuolo'da başladı. Inter'e transfer oldu. Daha sonra Avellino, Südtiroi, Virtus Lanciano ve Juventus ile İtalya kariyeri yaşadı. Zulte Waregem ile ilk yurt dışı deneyimine imza attı. PAOK Saloniki'ye kiralanarak Yunanistan'da yeni bir maceraya atıldı. Empoli'de de şansını deneyen ve ardından da Juventus'ta kadroya giremeyen Senegalli takımdan ayrıldı. İran devi Esteghlal'le Asya'da yeni bir sayfa açtı. Burada da önemli bir istatistik yakaladı ve Ajman Club'a gitti. Sezon başında Birleşik Arap Emirlikleri'nden Kasımpaşa'ya geldi. Bu sezon çıktığı 28 maçta 12 gol atıp 5 asist yaptı. Kariyerinde 1 Yunanistan Kupası ve İran Kupası bulunuyor. 1.85 cm boyundaki santraforun güncel piyasa değeri ise 2 milyon euro.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.