Trabzonspor eski gözdesini yeniden listeye aldı! Kanat takviyesi gündemde

Trabzonspor eski gözdesini yeniden listeye aldı! Kanat takviyesi gündemde
Başakşehir'i 1-0 yenerek adeta hayata dönen Trabzonspor'da sıra transfere geldi. Ümraniyespor ve İstanbulspor mücadelelerine hazırlanan bordo mavililerin gündeminde birçok isim bulunurken uzun süredir listede yer alan genç bir oyuncu için kollar sıvandı. Mevcutta boşta bulunan kontenjan kendisi için kullanılacak. İşte detaylar..

Son dakika Trabzonspor haberleri... Bu sezon yaşadığı dalgalı gidişatın ardından yeni bir sayfa açtığı Başakşehir mücadelesinde elde ettiği galibiyetle yeniden umutlanan Trabzonspor, gözünü transfere dikti. Bordo mavililer, Abdullah Avcı'nın listesinde bulunan Ola Brynhildsen'i yeniden gündemine aldı. Fırtına, sözleşmesinin bitimine 1 yıl kalan genç futbolcu için herhangi bir kontenjanından feragat etmek zorunda da değil.

 

Konferans Ligi'nde dikkat çekti

Edin Visca'nın uzun süreli sakatlığı sonrasında sağ kanatta boşluk oluşan Trabzonspor'da rotasyon için birçok isimle temaslar sürüyor. Daha önce Molde ile oynanan UEFA Avurpa Konferans Ligi ön elemesinde attığı gollerle dikkat çekmeyi başarmıştı. O günden bu yana da adı listenin en üst sıralarında bulunuyor. Her transfer döneminde de nabız yoklandı ancak imza aşamasına gelinemedi. Sebebi ise istenen yüksek bonservisti.


Kontenjan harcanmayacak

Fotomaç'tan Yunuse Emre Sel'in haberine göre, transferdeki en önemli nokta yabancı kontenjanı için herhangi bir tasarrruf kullanılmayacak olmaması. Çünkü daha önce Trabzonspor birçok isimle yaptığı fesihlerden dolayı tazminatlar ödemek zorunda kaldı. 1999 doğumlu futbolcu kuralından listeye eklenebilecek Norveçli yıldız için mevcuttaki boş kontenjan kullanılacak.


 

Kontratını uzatmıştı

Daha önce adı Trabzonspor ile anıldığı dönemde kontratını uzatan Ola Brynhildsen'in imzası için son tarih 2024. Gelecek yıl sözleşmesi bitecek olan genç kanat oyuncusunun menajeri Jim Solbakken de Süper Lig'e daha önce birçok oyuncuyu getirmiş bir isim. Güncel piyasa değeri 3 milyon euro olarak gözüken 23 yaşındaki futbolcunun kulübüyle yappılacak temaslarda eğer pazarlıklar iyi bir noktaya gelebilirse resmi boyuta ulaşması bekleniyor.



11 maçta 8 gol katkısı

Trabzonspor'un genç oyuncu için satın alma opsiyonlu kiralama formülü üzerinde durduğu kaydedildi. 1.75 boyundaki yıldız bu sezon 11 Avrupa maçında forma giyerken, 5 gol 3 asistlik katkı sağladı. Norveç liginin yeni sezonunun henüz başlamadığı ancak Brynhildsen'in geçen sezon ise ligde 19 maçta 11 gol, 1 asistlik katkısı bulunuyor. Ola Brynhildsen, Norveç Milli Takımı formasını iki kez giydi. 1.75 boyundaki futbolcu sağ ayağını etkili kullanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.