Trabzonspor Ezgjan Alioski için bastırıyor! Ezgjan Alioski kimdir? Kaç yaşında ve nereli

Trabzonspor Ezgjan Alioski için bastırıyor! Ezgjan Alioski kimdir? Kaç yaşında ve nereli
Sol bek konusundaki sorunu çözebilmek adına çalışmalarını yürüten Trabzonspor'da Ezgjan Alioski'nin adı gündemdeki sıcaklığını koruyor. Kuzey Makedonyalı oyuncu teklif alamadığı İtalya sonrasında rotasını çevirdiği farklı ülkelerden gelen önerileri dinlemeye karar verdi. En ciddi aday ise Karadeniz temsilcisi. Yönetim, 29 yaşındaki oyuncuya imza attırmak tüm şartları zorluyor.

Umut Meraş ve Meling ile istediği mesafeyi kat edemeyen Trabzonspor'da bonservisi olamayan Alioski'ye yakın bir ilgi var. EURO 2020'den elenen ülkesi Kuzey Makedonya ile şampiyonadaki macerası sona eren yıldız futbolcu tatiline başladı. Bu süre zafında da gelecek tekliflere göe kararını verecek. Trabzonspor da Abdullah Avcı'nın raporu doğrultusunda ilerlediği yaz transfer döneminde deneyimli oyuncuya olan alakasını kesmedi. İlk etapta İtalya'da oynamak istediğini belirtip Türkiye macerasına sıcak bakmasa da şu an o seçenek yeniden gündemde. Bordo mavililler de kendisini Trabzon'a getirebilmek adına mücadele veriyor.


Yeni teklif yapıldı

Fotomaç'ın haberine göre Bruno Perez, Gervinho, Koita ve Marek Hamsik'i alarak transfer sezonuna hızlı giren bordo-mavililer, sol bek bölgesine de takviye yapacak. Karadeniz temsilcisi, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da gündeminde bulunan Ezgjan Alioski ısrarını sürdürüyor. EURO 2020'de Kuzey Makedonya forması giyen 29 yaşındaki futbolcu için daha önce teklif yapan Trabzonspor, olumlu geri dönüş alamamıştı. Sabah'ın haberine göre, serbest oyuncu statüsünde yer alan ve bonservisi elinde olan Makedon sol bek için son bir teklif daha yapıldı. Karadeniz ekibi, Ezgjan Alioski'den gelecek cevaba göre sol bek alternatiflerine yönelecek.


alioski trabzonspor

Ezgjan Alioski kimdir?

Trabzonspor'un gündeminde yer alan ve şu an en önemli oyuncu olarak görülen Ezgjan Alioski 12 Şubat 1992 tarihinde Kuzey Makedonya'nın güneyinde bulunan Pirlepe şehrinde doğmuştur. Futbol hayatına İsviçre'de Young Boys ile başlamıştır. FC Schaffhausen'e kiralık gitmiş ve sonrasında bu kulüp tarafından bonservisi alınmıştır. Lugano tecrübesi de yaşayan Alioski'nin ilk ülke dışı deneyimi Leeds United ile oldu. Premier Lig ekibi 2.5 milyon euro karşılığında tapusunu aldı. 29 yaşındaki yıldız istikrarı ile dikkat çekiyor. Şu ana kadar sakatlığı sebebi ile maç kaçırmadı. Kariyerinde 374 kulüp müsabakası bulunuyor. Söz konusu 90 dakikalarda 50 gol ve 46 asistlik katkısı var. Championship'te de mücadele eden Leeds United'ın formasını son 4 sezonda 171 kez terletti. Sol bek mevkisinin yanısıra sol kanatta da oynayabiliyor. Güncel piyasa değeri 5 milyon euro. Kuzey Makedonya formasıyla çıktığı 46 maçta rakip fileleri 9 kez havalandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.