Trabzonspor Felipe'yi istiyor! Atletico Madrid'de oynayan Felipe kimdir?

Trabzonspor Felipe'yi istiyor! Atletico Madrid'de oynayan Felipe kimdir?
Sezonu şampiyon tamamlayan Trabzonspor'da Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilmek adına büyük bir uğraş veriliyor. Abdullah Avcı'nın raporu doğrultusunda deneyimli isimlere giden bordo mavililerde yıldız bir futbolcu daha listeye eklendi ve görüşmeler başladı. Atletico Madrid'de oynayan ve ay sonunda sözleşmesi bitecek olan Felipe için nabız yoklanıyor. Deneyimli futbolcu hakkında taraftarlar da araştırmalara başladı. Peki, Atletico Madrid'de oynayan Felipe kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Jerome boateng ile stoper transferi gündemini açan Trabzonspor'da birçok yıldız isim listeye eklenmiş durumda. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak olması nedeniyle tecrübeli isimlere ihtiyaç duyduğunu bildirmesi yönetimi de harekete geçirdi. Henüz Alman oyuncudan istediği cevabı alamayan bordo mavililer bu kez rotasını İspanya'ya çevirdi. Atletico Madrid'de forma giyen ve bu ay sonunda kontratını tamamlayacak olan Felipe için girişimler başlanarak nabız yoklanıyor. Peki, Atletico Madrid'de oynayan Felipe kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde.



Felipe kimdir?

Tam adı Felipe Augusto de Almeida Monteiro olan Felipe, 16 Mayıs 1989 tarihinde Brezilya'da Sao Paulo eyaletine bağlı Mogi das Cruzes'te doğdu. Futbola Valtra alt yapısında başlayan ve sonrasında União Mogi Futebol Clube'a geçiş yapan deneyimli stoper burada profesyonelliğe de adım attı. Bragantino, Coimbra-MG ve Corinhians'ta forma giydi. Siyah beyazlılar kendisinin bonservisle transfer yaptığı ilk kulüp oldu ve 3.25 milyon euroya buranın yolunu tuttu. Kariyerindeki ilk yurt dışı deneyimini birçok vatandaşı gibi Portekiz ile yaptı. Özellikle bu konuda önemli duraklardan biri olan Porto, Felipe için 8.2 milyon euro ödedi. Burada geçirdiği 3 sezon sonrasında ise yeni kulübü Atletico Madrid oldu. İspanyol temsilcisi Brezilyalı oyuncuyu 20 milyon euro ödeyerek Dragao Stadyumu'ndan çekip renklerine bağladı. Bu sezon 35 maça çıktı. 2 gol ve 1 asistlik performans gösterdi. Kariyerine bakıldığında da toplamda 354 karşılaşmada 19 kez rakip fileleri sarsıp 10 defa da takım arkadaşlarına skor tabelasını değiştirebilmesi için imkan yarattı. Güncel piyasa değeri 7 milyon euro olan Felipe'nin bugüne kadar kazandığı 1 FIFA Kulüpler Şampiyonası, 1 İspanya ligi, 1 Portekiz ligi, 1 Copa Libertadores, 1 Recopa Sudamericana, 1 Portekiz Kupası ve 1 Brezilya ligi şampiyonluğu bulunmaktadır.


Trabzonspor Felipe'yi istiyor! Atletico Madrid'de oynayan Felipe kimdir?



 

Teklif yapılacak

Trabzonspor çok ses getirecek bir transfere hazırlanıyor. Fotomaç'tan Yunus Emre Sel'in haberine göre Jerome Boateng'den henüz beklediği yanıtı alamayan bordo mavililerde Şampiyonlar Ligi'nde iddialı bir kadro kurabilmenin çalışmaları sürüyor ve eksik noktalara takviyeler yapılacak. Edgar'ın durumunun net olmaması nedeniyle sağ stopere ihtiyaç duyan Fırtına, Felipe ile temaslara başladı. Brezilyalı stoper için önümüzdeki günlerde teklif yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.