Trabzonspor final istiyor!

Trabzonspor final istiyor!
Ligde fırtına gibi esen Trabzonspor, kupada da mutlu sona çok yakın. Türkiye Kupası Yarı Final İlk Maçı'nda rakibini Trabzon'da 2-1 yenen bordo mavililer, seyiricisiz oynanacak olan rövanş mücadelesinde de bu sene yenilmediği rakibine üstünlük kurarak finale yükselmek ve bu sezonun ilk meyvesini almak istiyor.

Trabzonspor, Ahmet Ağaoğlu ve yönetimimnin geçen sezon başından itibaren uyguladığı politikalar, ekonomik istikrar ve alınan saha sonuçlarının meyvelerini toplanmaya çok yakın. Ziraat Türkiye Kupası'nı son olarak 10 sene önce sarı lacivertliler karşısında kaldıran Fırtına, bu kez yarı finalde 2-1'in rövanşında İstanbul deplasmanına çıkıyor. Hüseyin Çimşir ve öğrencileri bu mücadeleden de gollü beraberlik ya da galibiyetle ayrılarak kupaya bir adım daha yaklaşmak istiyor. Finalde Antalyaspor ya da Alanyaspor ile karşılaşacak olan Karadeniz temsilcisi kupanın da ucundan tutmuş olacak.

Sosa'nın oynaması düşük ihtimal
Koronavirüs sebebiyle 87 gün sonra başlayan Süper Lig'in ilk maçında oynamayan Sosa'nın Göztepe sonrası Fenerbahçe deplasmanında da forma giymesi beklenmiyor. Arjantinli kaptan her ihtimale karşı olarak takım arkadaşlarıyla İzmir'e olduğu gibi İzmir'e geldi. Her şeye rağmen son kontrolleri yapılacak olan deneyimli futbolcunun oynaması çok düşük bir ihtimal. Hüseyin Çimşir'in Ndiaye'ye şans vermesi bekleniyor..

Şanssızlığını kırmak istiyor
Fırtına, Fenerbahçe'yi deplasmanda mağlup edememe şansızlığına bu kez son vermek istiyor. Bordo-mavililer Fenerbahçe karşısında bir yandan tur mücadelesi verirken bir yandan da rakibi karşısındaki şanssızlığını kırmak niyetinde. Sarı-lacivertli takımı Kadıköy'de en son 23 Ağustos 1997'de 3-1 deviren bordo-mavililer, rakibi karşısında son 24 dış saha maçında 12 mağlubiyet, 12 beraberlik aldı. Trabzonspor, son 4 sezondur İstanbul'da mağlup olmadı.

Çimşir'den uyarı
Ligde son olarak Göztepe'yi yenip dolu dizgin şampiyonluğa giden Trabzonspor, diğer yandan da Ziraat Türkiye Kupası'ndaki hedefine ulaşmak için var gücüyle çalışıyor.
Yarı final rövanş maçında bugün F.Bahçe'ye konuk olacak bordomavili takımda, tüm hesaplar final üzerine yapılırken, teknik direktör Hüseyin Çimşir de ezeli rakip hakkındaki yoğun mesaisini tamamladı. Fenerbahçe'nin güçlü ve zayıf yönlerine çalışan genç hoca, gerekli notları alıp bunları da talebeleriyle paylaştı.

Bu iş daha bitmedi
Göztepe sınavında olduğu gibi F.Bahçe maçında da ilk dakikadan itibaren rakip kaleyi abluka altına alıp sonuca gitmelerini isteyen Çimşir, oyuncularına, F.Bahçe'nin kupaya çok büyük önem vereceğini anlattı. Çimşir, "Henüz bir şey başarmadık. Ortada sadece avantaj gibi görünen bir skor var ama ilk maçı 2-1 kazanmış olmamız işin bittiği anlamına gelmez. Dikkatli olmalıyız. Zorlu bir 90 dakika bizi bekliyor. Mücadele şart. Sakin kalmalıyız. Bu bizim en önemli silahımız olacak. Bunlar yapılırsa sahadan zaferle ayrılırız" dedi.

Kupanın da favorisi
İddia Risk Yönetimi, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak yarı final rövanş maçları öncesinde şampiyonluk oranlarını güncelledi. Son oranlara göre Trabzonspor favori olarak gösterildi. Bordo- mavililerin 2.70 olan şampiyonluk oranı 2.15'e çekildi. F.Bahçe'nin oranı da 2.80'den 4.00'e yükseltildi. Trabzonspor dün sabah yaptığı idmanla hazırlıklarını tamamladı. Pas ve taktik çalışmalar gerçekleştiren bordo- mavililerin keyifli olması gözden kaçmadı.

Trabzonspor'un sahaya Uğurcan, Pereira, Novak, Campi, Da Costa, Abdülkadir, Ndiaye, Nwakaeme, Caleb Ekuban, Abdülkadir Ömür ve Sörloth 11'i ile çıkması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.