Trabzonspor için Ayo Akinola iddiası! Ayo Akinola kimdir? Kaç yaşında, nereli ve oynadığı takımlar

Trabzonspor için Ayo Akinola iddiası! Ayo Akinola kimdir? Kaç yaşında, nereli ve oynadığı takımlar
Transfer döneminde birçok isimle görüşen ve son olarak Enzo Perez ile anlaşma noktasına gelen Trabzonspor için flaş bir iddia ortaya atıldı. Bordo mavililerin Toronto FC'de forma giyen Ayo Akinola ile ilgilendiği öne sürüldü. Peki, Ayo Akinola kimdir? Kaç yaşında, nereli ve oynadığı takımlar haberimizde yer alıyor. İşte detaylar...

5 Ocak itibarıyla başlayan transfer döneminde kadrosuna bir santrafor katmayı planlayan Trabzonspor'da Stiven Plaza'nın gönderilmesi için çalışmalar sürerken diğer bir taraftan da yerine gelecek futbolcunun belirlenmesi adına mesai harcanıyor. Transfermarkt ABD'nin haberine göre bordo mavliler MLS takımlarından Toronto FC'de oynayan Ayo Akinola ile ilgileniyor. Genç futbolcunun serbest statüden imza atabileceği haberde yer aldı. Peki, Ayo Akinola kimdir? Kaç yaşında, nereli ve oynadığı takımlar haberimizde yer alıyor.


Ayo Akinola kimdir?

Tam adı Grant Jesus-Sultan-Akinola Ogundimu'dur. 20 Ocak 2000 tarihinde Nijeryalı bir ailenin çocuğu olarak Detroit'te doğmuştur. Futbola Toronto alt yapısında başladı. Takımın alt yaş takımlarında forma giydi. Ardından bir sezon Toronto FC II'de oynadı. 2018-2019 sezonunda A takım ile maçlara çıkmaya başladı. Kariyerinde 67 kez sahada yer alan 20 yaşındaki futbolcu 19 gol atıp 3 de asist yaptı. Şu an Kanada'nın en değerli futbolcuları sıralamasında 5 milyon euro piyasa bedeli ile 6. basamakta yer almaktadır. Bir kez Kanada Kupası şampiyonluğu yaşadı. 1.77 cm boyunda olan golcü oyuncu sağ ve sol kanatta da forma giyebiliyor. 



Ayo Akinola

Ayo Akinola Trabzonspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.