Trabzonspor için Norveç'ten Ola Brynhildsen iddiası! İki kulüp daha var

Trabzonspor için Norveç'ten Ola Brynhildsen iddiası! İki kulüp daha var
Sezonu şampiyon tamamlayan Trabzonspor'da gözler Şampiyonlar Ligi'ne katılacak kadroya çevrildi. Bordo mavililerin sol kanattaki hamlesi ise merakla bekleniyor. Nwakaeme'nin sözleşmesindeki netliğe göre yeni bir isim o bölgeye katılabilir. Norveç'ten ise daha önce birçok kez olduğu gibi Ola Brynhildsen iddiası geldi.

Transfer rotasını bu sezon da Abdullah Avcı'ya teslim eden Trabzonspor'da çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Fırtına'da pek çok isim gündeme gelirken kuzey ülkeleri de bu harekatta önemli bir rol oynuyor. Sörloth ve Cornelius'tan alınan verim sornasında yine öncelik bu bölge olabilir. Norveç'ten ise Ola Brynhildsen iddiası geldi. Medyada 23 yaşındaki futbolcuyu Feyenoord ve Anderlecht'in de takip ettiği belirtilirken Trabzonspor'un devrede olduğu yazıldı.


Geçen sezon zor anlar yaşattı

Norveç basınında yer alan bilgilere göre geride kalan sezonun başında UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Trabzonspor ile karşılaşan Molde'nin forması giyen Ola Brynhildsen attığı 2 golle Karadeniz temsilcisine adeta kabus olmuştu. Genç oyuncu gollerin yanı sıra hareketleri, çalım yeteneği ve arkadaşlarına yaptığı servislerle de adından söz ettirip dikkatleri çekmişti. Taraftarlar da uzun süre kendisini takımda görebilmek adına sosyal medyada mesaj yağdırmıştı.


ola brynhildsen trabzonspor


Feyenoord önemli referans

Trabzonspor'un rakiplerinden biri olarak gösterilen Feyenoord'da ise Luis Sinisterra sıra dışı bir olay yaşanmazsa ayrılacak. Kolombiyalı yıldızın yerine gelmesi hiç de sürpriz olmaz. Ayrıca sezon başında aynı takımdan Pedersen ve Aursnes de geldi. İki isim de takımın önemli hamlelerinden biri olmayı başardı. Aynı ligde yine kuzeyden transfer edilen Jesper Karlsson da istatistikleriyle Avrupa'nın diğer ülkelerine transfer yapabilir. Sportif müdür Frank Arnesen'in Danimarkalı olması da bir başka avantaj.


 

Anderlecht beklemede

İki takımın aksine Anderlecht ise beklemede. Mor beyazlılar genç oyuncuyu bir süre daha takip edecek. Yeni başlayan Norveç ligini mercek altına alan başkent ekibi temsilcileri, gelecek ay başlayacak transfer sezonu için acele etmiyor.


İlgi şaşırtmadı

Molde geçtiğimiz günlerde Bodø / Glimt'i 1-0 yenerek kupa şampiyonu olduğunda Brynhildsen sahanın en iyi oyuncusu seçildi. Molde yöneticisi Ole Erik Stavrum, ilginin olması gerektiğine şaşırmadı ve "Şu ana kadar somut bir şey yok, ancak kulüplerin radarlarında bazı oyuncularımızın olması doğal. Bunu da geçmişten biliyoruz. Ola ve diğer oyuncular, olabileceklerinin en iyisi olmaya konsantre olurlar. O zaman bir şey ortaya çıktığında ciddiye almalıyız," dedi.


Avrupa işi kolaylaştırır

Molde direktörü, Avrupa'da olmayan bir kulüpten satılmanın çok daha zor olduğunu söyleyerek; "Evet, Avrupa'da başarılı olan oyuncuların satılması çok daha kolay. Bu, Bodø / Glimt'te de görülebilir. Gösteriş yapacaksınız ve Avrupa'daki kulüpler oyuncuların büyük arenalarda başarılı olabileceklerini görecekler." ifadelerini kullandı.


 

Ola Brynhildsen kimdir?

27 Nisan 1999 tarihinde Norveç'in Bærum kentinde doğmuştur. 23 yaşındaki futbolcu 1.75 cm boyundadır. Futbola Stabaek IF alt yapısında başlayan ve burada profesyonelliğe geçiş yapan Brynhildsen, Çıktığı 65 maçta attığı 13 gol ve yaptığı 8 asistle dikkatleri üzerine çekti. 2020 yılının haziran ayında ise Molde tarafından transfer edildi. Asıl patlamayı ise mavi beyazlı ekipte yaptı. 76 karşılaşmaya çıktı ve 13 kez rakip fileleri sarsıp 18 de asist yaptı. Molde'nin Trabzonspor ile Avrupa Konferans Ligi eşleşmesinde de boy gösterdi ve performansıyla herkesi hayran bıraktı. Trabzon'da oynanan maçı 2 gol ve 1 asist ile tamamladı. Norveç'te de turu uzatmalara götüren gollerin birinin asisitni gerçekleştirdi. Norveç Milli Takımı formasını henüz giymese de adını duyurmayı başardı. Geçen sezon Norveç liginde 29 karşılaşmada 4 gol atıp 12 de arkadaşlarına tabelayı değiştirmeleri için serviste bulundu. İstikrarlı yapısıyla dikkat çeken Ola Brynhildsen'in güncel piyasa değeri 1.2 milyon euro bin euro. Sözleşmesini 4 Aralık'ta 2004 tarihine kadar uzattı. Sol kanat mevkisinde oynamaktadır.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.