Trabzonspor için transferde son 3 gün!

Trabzonspor için transferde son 3 gün!
Yeni sezona İstanbulspor galibiyeti ile başlayan Trabzonspor, cuma günü ise Hatayspor ile karşılaşacak. Gelecek hafta Şampiyonlar Ligi play-off turunda Kopenhag'ın rakibi olacak bordo mavililerde yapılması beklenen transferlerin oynayabilmesi için sadece 3 gün var.

Transferde bugüne kadar yaptığı hamlelerle adından söz ettirmeyi başaran Trabzonspor'da en önemli mevki olarak görülen sağ stoper için hala imza gelmedi. Hamsik'in sakatlığı ile bu bölgeye de futbolcu aramaya başlayan yönetim ve teknik heyetin önünde sadece 3 gün var. UEFA'nın belirlediği kurallara göre Şampiyonlar Ligi play-off turunda oynayacak takımların A listelerini 11 Ağustos'ta bildirmeleri gerekiyor. Bu nedenle de bordo mavililerin önünde kritik saatler var. Berat Özdemir'in Suudi Arabistan yolcusu olması nedeniyle gelmesi beklenen sıcak para yeni transferleri de beraberinde getirebilir.

Gündemdeki transfer haberleri ise şu şekilde;

berat özdemir

 

Berat Özdemir yolcu

Bordo mavililerin başarılı orta saha oyuncusu Berat Özdemir Suudi Arabistan ekibi El İttifak ile prensip anlaşmasına vardı. Arabistan ekibi Trabzonspor'a 2.5 milyon euro teklif etti.

Trabzonspor'un şampiyonluk kadrosunda yaprak dökümü yaşanıyor. Aspor'un haberine göre Berat Özdemir Arabistan kulübüne gidiyor. Bordo mavililerin başarılı orta saha oyuncusu Berat Özdemir Suudi Arabistan ekibi El İttifak ile prensip anlaşmasına vardı. Arabistan ekibi Berat Özdemir için Trabzonspor'a 2.5 milyon euro teklif etti. Resmi imzalar kısa süre içerisinde atılacak.


Shomurodov ve Grillitsch


Shomurodov ve Grillitsch listede

Trabzonspor, transferde hız kesmiyor. Yönetim, Roma’yla yol ayrımında bulunan Özbek golcü Eldor Shomurodov’u kadrosuna kazandırmak için atağa kalktı. Orta sahada da Florian Grillitsch konusunda kısa sürede sonuç alınması planlanıyor.

Spor Toto Süper Lig’in son kazananı Trabzonspor , yeni sezona da fırtına gibi girmişti. Önce Süper Kupa’yı müzesine götüren Bordo-Mavililer, ardından lige de zaferle başladı. Trabzonspor’da bir yandan da transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bordo-Mavili ekip Roma’dan ayrılma ihtimali bulunan Özbek forvet Eldor Shomurodov’u kiralık olarak kadrosuna katmak için görüşmelere başladı. 27 yaşındaki oyuncu için birçok İtalyan kulübünün de girişimi bulunuyor. Roma ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan 1,90’lık forvet, geçtiğimiz sezonu Genoa’da kiralık olarak geçirdi. Kariyerinde toplam 221 maça çıkan 27 yaşındaki futbolcu 45 gol, 23 asistlik istatistiğe imza attı.


Listede Lemina da var

Orta sahada Marek Hamsik’e alternatif arayan Trabzonspor, bonservisi elinde olan Florian Grillitsch için temaslarını sürdürüyor. Son olarak Alman ekibi Hoffenheim’da oynayan ve bonservisi elinde olan 26 yaşındaki Avusturyalı futbolcu, ön libero dışında stoper bölgesinde de görev yapabiliyor. Fırtına’da Grillitch’e ek olarak bonservisi elinde olan Xeka ile daha önce Galatasaray forması giyen Mario Lemina da listede olmaya devam ediyor. Fırtına, bu bölgede transfere yakın dönemde nokta koymayı planlıyor.

Eldor Shomurodov, geçen sezon Roma’da 40 maça çıkıp 5 gol ve 4 asistle oynadı. Florian Grillitsch, Hoffenheim’la yollarını ayırması sonrasında birçok kulübün radarında...


djaniny semedo
 

Djaniny için teklif

61saat'in haberine göre Trabzonspor’un sözleşme uzatma konusunda prensip anlaşmasına vardığı Djaniny Semedo’ya bir Katar ekibinden teklif geldi.

Bordo Mavililerin yeni sözleşme için anlaşmaya vardığı Djaniy için 3,5 milyon Euro seviyerindeki bu teklif Trabzonspor tarafından değerlendirmeye alındı. 

Bu nedenle oyuncunun sözleşmesinin henüz uzatılmadığı ve kulüpler arası görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Katar ekibinin söz konusu teklifi arttırması halinde Trabzonspor'un da teklife onay verebileceği ifade ediliyor. Anlaşma olmazsa oyuncu kabul ettiği şartlarla Trabzonspor'da devam edecek. 


dorukhan


Udinese'den Dorukhan'a takip

Geçtiğimiz yıllarda da Dorukhan Toköz için nabız yoklayan İtalyan ekibi Udinese, bu kez Trabzonspor'un kapısını çaldı.

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu Trabzonspor formasıyla şampiyon olarak kapatan Dorukhan Toköz'ün Avrupa'ya transferiyle ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor.

Geçtiğimiz sezonun başında Beşiktaş ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından siyah beyazlılarla sözleşme uzatmayıp, Trabzonspor'a imza atan Dorukhan için İtalya'dan talip çıktı.

Beşiktaş'ta forma giydiği dönemde de İtalya Serie A ekiplerinden Udinese'nin talip olduğu Dorukhan Toköz'ün transferi uzun süren pazarlıkların ardından gerçekleşmemişti.


Udinese Dorukhan'a talip oldu

Dorukhan Toköz'ün transferi için bu kez Trabzonspor ile görüşen Udinese yetkililerinin, Milli futbolcunun transferi için 5 Milyon Euro bonservis ücretini gözden çıkardığı öğrenildi.

Trabzonspor ise oyuncunun yeni sezon planlamasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek transfer girişimlerine sıcak değil.
 

diakhaby
 


Diakhaby listede

Trabzonspor'da sağ stoper eksiği bulunduğu için bu bölgede Dorukhan Toköz oynuyor. Ancak Abdullah Avcı, Şampiyonlar Ligi'ni de düşünerek buraya mutlaka transfer istiyor. Avcı'nın listesi için çalışan Trabzonspor yönetiminin gündemine Valencia forması giyen Mouctar Diakhaby ismi geldi.

Bordo-mavililer sezona iyi bir başlangıç yapmıştı. Süper Kupa finalinde Sivasspor'u farklı geçen Karadeniz temsilcisi, Süper Lig'in açılış maçında da deplasmanda İstanbulspor'u rahat bir oyun sonrasında mağlup ederek 3 puanı kazanmıştı.

Fırtına'da şu an en büyük eksik olarak sağ stoper görünüyor. Bu bölge için yapılan görüşmelerden henüz net bir sonuç alınamazken listeye önemli bir isim daha girdi: Mouctar Diakhaby. Trabzonspor yönetimi, İspanyol temsilcisiyle kontratı devam eden 25 yaşındaki savunma oyuncusu için iki farklı öneriyi içeren teklifini Valencia'ya sundu. İspanyol ekibinden gelecek cevap bekleniyor. Trabzonspor cephesi umutlu.

Karadeniz devinin gündemine giren son isim 25 yaşındaki Diakhaby. 1.92 boyundaki savunmacı için Valencia'ya iki farklı teklif gitti İspanyol ekibinden gelecek cevap bekleniyor.

KİRALIK OLARAK DA GELEBİLİR
Son şampiyon Trabzonspor'un ana isteği oyuncuyu bonservisiyle birlikte almak.

Bordo-mavili idareciler maksimum 3 milyon euro'ya bu işi tamamlamak istiyor.

Ancak Valencia'nın bu rakama ikna olmaması durumuna karşılık Karadeniz temsilcisi önlemini aldı.

İspanyol kulübüne satın almanın dışında kiralama formülü de gitti. Valencia'lı idareciler, Trabzonspor tarafından kendilerine sunulan 2 farklı seçeneği masaya yatırmış durumda. Bordo-mavililer de İspanya'dan gelecek olumlu cevabı bekliyor.

1.92 boyundaki stoperin transferini Abdullah Avcı da istiyor. Yönetimle Diakhaby için sürekli görüşme halinde.


KAFA GOLLERİ İLE TANINIYOR
Mouctar Diakhaby, 25 yaşında henüz genç bir stoper. 1.92 boyuyla savunmada havadan geçit vermiyor.

Hücumda da özellikle duran toplarda kule gibi yükselip goller atabiliyor. Kariyerinde Lyon'un alt yapı takımları, Lyon ve Valencia'da oynadı.

Toplamda 199 maça çıktı. Rakip ağları 12 defa sarsarken, 4 de asist yapmayı başardı. 50 defa sarı, 3 kez de kırmızı kart gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.