Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin nefes kesen maçı son yıllara damga vurdu

Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin nefes kesen maçı son yıllara damga vurdu
Trabzonspor - Fenerbahçe derbisi son yılların en heyecanlı maçı oldu. Bordomavililer, ezeli rakibine büyük üstünlük kurdu. Bu durum istatistiklere de yansıdı.

Toplam 37 şut çekildi. Fırtına 8'i isabetli 26 şut (14'ü ceza sahası dışından) çekti. Fenerbahçe ise 3'ü isabetli 14 şut (6'sı ceza sahası dışından) kaydetti. Trabzonspor 14, Fenerbahçe ise 3 net pozisyon elde etti. Yusuf, Abdülkadir ve Frey'in şutu direkten döndü. Fenerbahçe'nin kalecisi Harun 6 net kurtarış yaptı. Uğurcan da özellikle 87. dakikada Frey'in sert şutunda geçit vermedi. Uğurcan da özellikle 87. dakikada Frey'in sert şutunda geçit vermedi. 440 isabetli pas yapan Fırtına, yüzde 55 oranında topa sahip oldu.Fenerbahçe ise yaptığı 362 pasla topa maç boyunca yüzde 45 sahip oldu.

UĞURCAN GÜVEN VERDİ
Ümit Milli Takım'ın da kalesini koruyan Uğurcan, Onur'un kadro dışı bırakılmasının ardından bu sezon ilk kez 11'de görev yaptı. Geçen sezon 6 lig maçında 494 dakika sahada kalan genç kaleci, bu sezon ligde ilk kez derbide oynadı.

HÜSEYİN'DEN SİFTAH
Hüseyin, Trabzonspor formasıyla ilk kez bir lig maçında 11'de sahaya çıktı. Ligin 12. haftasında Malatyaspor maçının son 36 dakikasında Hosseini'nin yerine oyuna giren genç isim, İranlı futbolcunun sakatlığının devam etmesiyle de 11'de şans buldu.

EN VERİMLİSİ YUSUF
Altyapıdan A takıma alınan ve Süper Lig'de 3. sezonunu geçiren Yusuf Yazıcı, gençler arasında en çok süre alan isim oldu. A Milli Takım'a kadar yükselen yıldız, 3 sezonda toplam 63 maçta forma giyerken, rakip fileleri de 16 kez havalandırdı

TÜRK MESSİ ŞOV
UEFA tarafından "Türk Messi", "Yeni Hagi" şeklinde tanıtılan Abdülkadir, gol yollarında takımına önemli katkıda bulundu. Yıldız futbolcu, ligde 43 maçta forma giyerken, 3 gol kaydetti
.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.