Trabzonspor İran liginin rekorunu kırdı!

Trabzonspor İran liginin rekorunu kırdı!
Bu sezon tercihini Asya'dan yana kullanan ve Amiri ile Hosseini'yi kadrosuna katan Trabzonspor, İran liginin en pahalı transferini gerçekleştirmiş oldu.

Yeniden yapılanma kapsamında ucuz maliyetli oyunculara yönelen Trabzonspor yaz aylarında İran Milli Takımı'nın iki futbolcusu Vahid Amiri'yi sessiz sedasız Trabzon'a getirmiş ve imza attırmıştı. Herhangi bir bonservis ödenmeyen sol kanat oyuncusu kişiliği ile takdir toplarken her ne kadar asist ve gol yapamasa da oyuna kazandırdığı ivme ile alkış almıştı. Diğer bir transfer bombasını aynı takımın stoperi olan Majid Hosseini ile patlatan Fırtına bu kez şiddetli bir inatlaşma sonucunda anlaşmayı imzalamıştı. Esteghlal yetkilileri, İran Futbol Federasyonu ve Trabzonspor arasındaki görüşmeler sonuç vermiş ve Hosseini bordo mavili formayı giymişti. Oynadığı 5 maçta 13 puan toplatan genç savunmacı için 600 bin dolar ödenmişti.

Trabzonspor'un ödediği bu bonservis bedeli aynı zamanda bu sezon İran liginin en pahalı transferi oldu. İran'da futbolcular genelde serbest olarak farklı takımlara imza atarken özellikle Avrupa'ya gidenler için bonservis ödeniyor. Hosseini dışında Ali Gholizadeh'i transfer eden Charleroi de Saipa'ya 300 bin euro ödemişti. Aynı takımdan Mehdi Torabi de 96 bin euroya Persepolis'in yolunu tuttu.

En değerlisi Beiranvand
Ucuz maliyetlere sahip olan İranlı futbolcuların ligdeki en pahalı ismi ise Alireza Beiranvand. Ronaldo'nun penaltısını kurtaran kaleci olarak adını dünya futboluna duyuran İranlı kalecinin değeri 2 milyon euro. Ayrıca Beiranvand Persepolis'in Asya Şampiyonlar Ligi'ndeki mücadelesinde de kalesini 6 kez kapatarak final yolunda ilerlemesinde büyük katkıda bulundu.

alireza beiranvand

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.